Antradienį AEK namuose pasiekė lygiąsias 1:1, kurių pakako žingsniui į Čempionų lygos grupių etapą, kadangi išvykoje Graikijos čempionai laimėjo 2:1.

Tačiau elitinėse varžybose AEK pasirodys praretėjusiomis gretomis.

Dvikovai artėjant prie pabaigos iš aikštės buvo išvarytas gynėjas iš Portugalijos Helderis Lopesas. Dar vieno žaidėjo šeimininkai neteko jau pasibaigus mačui.

Futbolininkams spaudžiant rankas aikštės viduryje, staiga suliepsnojo aistros. AEK atstovas M. Livaja persimetė keliomis replikomis su „Vidi“ žvaigžde Danko Lazovičiumi. Nors aplink buvę abiejų komandų žaidėjai, pajutę artėjantį griaustinį, mėgino skirti įsikarščiavusius oponentus, to padaryti nesuspėjo.

Kroatas spyrė serbui į šoną, o tai pastebėjęs mačo arbitras iš Lenkijos Szymonas Marciniakas M. Livajai parodė raudoną kortelę.

Dėl nesuvaldytų nervų puolėjui gresia mažiausiai trejų rungtynių diskvalifikacija, tad prisijungti prie komandos jis galėtų nebent įpusėjus grupių etapui.

Vėliau kroatas savo išsišokimą teisino noru užstoti komandos draugą Niklasą Hultą.

„Kai mes šventėme pergalę, pamačiau, kaip varžovas griebė už gerklės Hultui. Priėjęs paklausiau, kodėl jis taip elgiasi, o tuomet įvyko konfliktas“, – aiškino M. Livaja.

25-erių futbolininkas yra „pasižymėjęs“ peštukas, ne kartą išvarytas iš aikštės dėl su žaidimu nesusijusių incidentų.

Pernai, kuomet atstovavo „Las Palmas“ (Ispanija) komandai, jis buvo diskvalifikuotas ketverioms rungtynėms po to, kai ne tik grubiai atakavo priešininką, bet ir pastūmė jį pašalinusį teisėją.

M. Livajos chuliganiško žaidimo epizodai:

AEK pastarąjį kartą Čempionų lygoje žaidė 2006-2007 metų sezone.

Savotiškai įsimintinas buvo graikų pasirodymas 2002-2003 metų sezone, kuomet AEK tapo pirmąja komanda, visas šešerias Čempionų lygos grupės rungtynes sužaidusi lygiosiomis. Tiesa, 6 taškų buvo per maža atkrintamosioms varžyboms.

Primename, kad būtent AEK praėjusiame Čempionų lygos atrankos etape eliminavo Glazgo „Celtic“ (Škotija) klubą, su kuriuo dėl vietos pagrindiniame Europos lygos turnyre grumiasi Marijampolės „Sūduva“.

Vieną iš įvarčių į „Celtic“ vartus pelnė M. Livaja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją