19-metė Trondheimo „Rosenborg“ klubo atstovė antradienį pirmą kartą gynė norvegių vartus Jerevane, kur viešnios sutriuškino armėnes 10:0.

Nors trukdė tirštas rūkas, darbo ji neturėjo: nelygių varžovių akistatoje šeimininkės neatliko nė vieno smūgio.

12-ą vietą FIFA reitinge užimančios ekipos treneris iš Švedijos Martinas Sjogrenas R. M. Rulytę į komandą kviečia nuo šio pasaulio čempionato atrankos ciklo pradžios.

Norvegės po 6 turų pirmauja F grupėje (16 taškų, įvarčių santykis 34:0), kur joms konkurenciją mėgina sudaryti tik Belgijos futbolininkės (13 taškų).

Nenuostabu, kad rungtynėse su grupės autsaiderėmis M. Sjogrenas nusprendė pataupyti savo pagrindinę vartų sargę Cecilie Fiskerstrand ir leido kojas apšilti naujokei.

R. M. Rulytė neslepia džiaugsmo galėdama atstovauti rinktinei, kuri 1987 ir 1993 metais tapo Europos, 1995-aisiais – pasaulio, o 2000-aisiais – ir olimpine čempione.

Žaidėja gimė ir iki 10 metų amžiaus augo Lietuvoje, vėliau persikėlė į Norvegiją kartu su tėvais.

Nors šios Skandinavijos šalies jaunimo rinktinėse sužaidė tik kelerias rungtynes, praėjusios vasaros pabaigoje R. M. Rulytė sulaukė, kaip sako pati, „magiškos“ žinutės – pirmojo kvietimo į nacionalinę komandą.

„Mama apsiverkė, o man buvo šokas, nes konkurencija – didelė. Yra ir kitų vartininkių, kurios turi kur kas daugiau patirties, yra sužaidusios daugiau rungtynių negu aš“, – prieš kelis mėnesius savo sėkme stebėjosi žaidėja.

Vietos žiniasklaida suskaičiavo, jog kitos tautybės futbolininkės šalies moterų rinktinėje nebuvo jau 12 metų. Kitaip nei vyrų nacionalinėje komandoje, kurią skirtingu metu garsino tokie žaidėjai kaip Johnas Carew, Joshua Kingas, Mohamedas Elyounoussi.

 Rugilė Marija Rulytė

„Nežinau, kaip būtų galima tai paaiškinti. Ne visi, kurie atsikrausto čia gyventi, yra sportininkai. Ir ne visi atvažiuoja norėdami tokiais tapti. Ir aš iš pradžių neturėjau tokių minčių. O dabar gavau keletą žinučių iš žmonių, klausiančių, kaip man tai pavyko. Be abejo, malonu būti kažkam pavyzdžiu“, – nrk.no po savo debiuto rinktinėje sakė atsarginė Norvegijos vicečempionių klubo vartininkė.

Perspektyvios merginos teigimu, Lietuvos rinktinė ją taip pat kvietė prisijungti, tačiau atsakymas buvo neigiamas.

„Nežaisiu Lietuvos komandoje, atsakiau jiems „ne“. O norvegams sakau daugiau nei „taip“. Čia yra ta vieta, kur aš noriu žaisti futbolą. Ir nenoriu švaistyti laiko niekam kitam.

Su Norvegija jaučiu stipresnį ryšį nei su Lietuva. Čia ir galimybės didesnės. Nors lietuviai sakė, kad jei pasirinksiu jų komandą, iš karto gausiu vietą vartuose“, – kalbėjo R. M. Rulytė.

 Rugilė Marija Rulytė

Norvegės per visą istoriją dar nėra praleidusios nė vieno žemyno ar planetos čempionato.

Tuo metu Lietuvos rinktinė FIFA reitinge užima 106-ą poziciją ir apie kelialapį į 2023 metais Australijoje bei Naujojoje Zelandijoje vyksiančias planetos pirmenybes gali tik pasvajoti.

Antradienį lietuvės Vilniuje nepasipriešino favoritėms šveicarėms (0:7) ir G grupėje po penkerių rungtynių užima priešpaskutinę penktą vietą (1 taškas), lenkdamos tik Moldovos futbolininkes (0 taškų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)