Prieš metus Europos lygos atrankoje „Sūduva“ namuose netikėtai 3:0 sutalžė šveicarus „Sion“, o šiemet panašų netikėtumą ARVI futbolo arenoje sukūrė 3:1 nugalėdama Nikosijos APOEL. Pastarajame mače tris įvarčius pelnęs ir didvyriu tapęs Rigino Cicilia tikisi dar vieno marijampolietiško stebuklo.

Pirmajame Čempionų lygos atrankos etape Kipro čempionus per 19 minučių nužudęs 23-ejų futbolininkas jaučiasi pasiruošęs įmušti tris įvarčius ir į Belgrado „Crvena Zvezda“ komandos vartus. Pasak puolėjo, serbai nėra smarkiai stipresni už nugalėtąją Nikosijos ekipą.

„Pastaruoju metu jaučiau kojos skausmus, tačiau dabar jau jaučiuosi geriau ir esu pasiruošęs svarbioms rungtynėms. Tikiuosi, kad man pasiseks surengti dar vieną įspūdingą pasirodymą. Labai norėčiau vėl prapliupti įvarčiais ir padėti komandai laimėti.

Manau, jog APOEL žaidžia netgi kiek geresnį futbolą, tačiau „Crvena Zvezda“ mums aikštelėje palieka labai mažai erdvės. Tai gerokai viską apsunkina. Be to, serbai turi labai gerus krašto žaidėjus, kurie skriaudė mus pirmajame mače“, – portalui DELFI.lt sakė R. Cicilia.

„Sūduvai“ namuose reikia bent trijų įvarčių, o bene didžiausia atsakomybė tokioje situacijoje krenta būtent ant R. Cicilios. Iš Nyderlandams priklausančios Kiurasao salos kilęs atletas yra vienintelis Vladimiro Čeburino dispozicijoje esantis puolėjas.

„Taip, esu vienas, bet nejaučiu dėl to spaudimo. Tiesiog turiu išbėgti į aikštę ir atlikti savo darbą. Man pačiam nėra svarbu, ar atakos smaigalyje žaisiu vienas, ar su partneriu. Bet kokiu atveju galiu padėti komandai laimėti“, – sakė R. Cicilia.

„Sūduvos“ legionierius neseniai vienišas pasijuto ne tik atakos smaigalyje, bet ir Marijampolėje. Olandijos žiniasklaidai puolėjas prasitarė, jog gyvena nesaugioje kaimynystėje, neranda mieste veiklos bei pasiilgo savo draugės, šeimos ir bičiulių.

Pasirodžiusiame interviu buvo rašoma, jog puolėjas Marijampolėje jaučiasi nelaimingas ir nori kuo greičiau išvykti. Vis dėlto pats R. Cicilia tokią infomaciją paneigė ir patikino, jog olandai jo žodžius iškraipė. Tokia situacija futbolininką įskaudino, tačiau jis bando nuvyti mintis apie tai į šalį.

„Labai nusivyliau, kai paplito kalbos apie tariamą mano norą palikti „Sūduvą“. Aš to tikrai nesakiau – žurnalistai prastai interpretavo mano žodžius. Skaudu. Nežinau, kodėl taip nutiko. Tai mane šokiravo, bet dabar turiu palikti tai už savo nugaros ir judėti į priekį“, – sakė R. Cicilia.

Vienintelį „Sūduvos“ puolėją prieš rungtynes išskyrė ir „Crvena Zvezda“ treneris Vladanas Milojevičius. DELFI žurnalisto paklaustas, ar prieš trečiadienio rungtynes jaučiasi saugiai, serbas pabrėžė, jog viskas yra įmanoma, o R. Cicilia jau įrodė tai akistatoje su APOEL.

„Joks pranašumas futbole negali būti saugus. Kaip sakiau ir po pirmojo mačo Serbijoje, tai buvo tik pirmasis rungtynių kėlinys. Viskas yra įmanoma, todėl pamiršome pirmąsias rungtynes ir šiam mačui ruošėmės taip, tarsi rezultatas būtų 0-0. Esame maksimaliai susikoncentravę.

R.Cicilia mače su APOEL parodė, kad vienas pats gali įmušti tris įvarčius, todėl negalime atmesti galimybės, kad tai pasikartos vėl. „Sūduva“ yra gera komanda, galinti panaikinti turimą deficitą. Esame tam pasiruošę“, – kalbėjo V. Milojevičius.

„Laukia sunkios rungtynės, nes „Sūduva“ demonstruoja, jog ne veltui yra Lietuvos čempionė. Belgrade pamatėme, kad tai tikrai gera komanda, kuri yra labai disciplinuota. Marijampoliečiai yra pajėgūs varžovai ir mes juos gerbiame.“, – pridūrė 48-erių metų strategas.

„Sūduva“ lemiamame mače tikisi didelio sirgalių palaikymo, kuriuo pasigirti šįkart negalės Serbijos čempionai. UEFA už Latvijoje per rungtynes su Jūrmalos „Spartaks“ nuverstas tvoras ir skanduotus rasistinius šūkius uždraudė „Crvena Zvezda“ fanų grupuotėms organizuoti kelionę į Marijampolę.

Vis dėlto „Sūduva“ vieną sektorių svečių sirgaliams atlaisvino. Pasak šaltinių, į Lietuvą atvyko nedidelės grupelės pavienių serbų sirgalių. Be to, pasirodyti ARVI futbolo arenoje žada ir keli „Crvena Zvezda“ broliško klubo Maskvos „Spartak“ fanai, tačiau marijampoliečiai turi teisę jų į stadioną neįleisti.

„Sūduvos“ ir „Crvena Zvezda“ akistata Marijampolėje prasidės 20.30 val. Ją tiesiogiai transliuos LRT Kultūros kanalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)