Grupės varžybose Antano Vingilio treniruojami jaunieji Lietuvos futbolininkai iškovojo visas tris pergales ir nepraleidę nei vieno įvarčio, užtikrintai tapo grupės nugalėtojais.

Pusfinalyje lietuvių ir turkų dvikova lygiai vyko beveik visą pirmą kėlinį. Aikštėje netrūko kietos kovos. Turkai nevengė stabdyti lietuvių atakų šiurkščiomis pražangomis ir dar iki pertraukos gavo dvi geltonas korteles. Po vienos iš tokių pražangų, 34 min. lietuviai turėjo progą pasižymėti, tačiau baudos smūgis iš 18 m. atstumo nebuvo tikslus.

Kėlinio pabaigoje krito įvartis į lietuvių vartus. Po turkų baudos smūgio, teisėjas nusprendė, kad baudos aikštelėje sienelėje stovėję lietuviai sužaidė ranka ir skyrė 11 m. baudinį bei parodė geltoną kortelę Justui Marazui. 44 min. baudinį realizavęs Junus Akgiunas išvedė turkus į priekį 1:0.

Antrame kėlinyje vėl netrūko kietos kovos ir per dešimt minučių atkarpą teisėjas parodė po dvi geltonas korteles abiejų komandų žaidėjams. Deja, skaudžiau nukentėjo lietuviai. 70 min. už pražangą antrą geltoną kortelę prieš save išvydo J. Marazas ir jis buvo išvytas iš aikštės.

Rungtynių pabaigoje Lietuvos futbolininkai stengėsi perimti iniciatyvą, rengė atakas ir siekė išlyginti rezultatą. Per paskutines penkias minutes turkai už šiurkštų žaidimą ir laiko tempimą gavo net keturias geltonas korteles.

Tačiau kiekybinę persvarą turėjusi Turkijos rinktinė atlaikė lietuvių spaudimą iki finalinio teisėjo švilpuko ir laimėjo 1:0. Turkai pateko į turnyro finalą, o Lietuvos rinktinė kovos dėl bronzos medalių.

Geriausiu pusfinalio žaidėju Lietuvos rinktinės gretose buvo išrinktas Arna Paura.

Kitame pusfinalyje penktadienį vakare susitiks Rusijos U-19 rinktinė ir Sankt Peterburgo komanda.

V. Granatkino turnyro finalas ir kova dėl III vietos vyks sekmadienį.

Rungtynių statistika:

Lietuva U-19 – Turkija U-19 0:1 (0:1)
„Petrovskio“ stadionas, Sankt Peterburgas
Teisėjas – J. Koško (Rusija)

Įvarčiai: 44 min. J. Akgiun (11 m.)

Lietuvos rinktinės sudėtis: Kajus Urbietis, Ernestas Mockus, Gustas Gražiūnas, Arna Paura, Neilas Urba (53 min. Deividas Raulinaitis (90 min. Vilius Armalas)), Artūr Dolžnikov (82 min. Dominyk Kodz), Mindaugas Butkus (46 min. Matas Vareika), Edgaras Utkus, Justinas Marazas, Renatas Banevičius (46 min. Benas Anisas), Jonas Bičkus (82 min. Darius Zubauskas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)