Graikai prieš dvi dienas sutriuškino Latvijos rinktinę, tačiau susitikę su lietuviais buvo apstulbinti.

Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) auklėtinių pagrindu sudaryta mūsų šalies ekipa šventė pergalę po įvarčių skirtinguose kėliniuose – pasižymėjo Justas Raziūnas ir Lukas Narbutas.

„Komanda įvykdė visus nurodymus, visas smulkmenas ir sužaidė labai drausmingai“, - po dvikovos analizavo rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys.

„Specialistų teigimu, nebuvome verti užimtos vietos, rinktinės žaidime matėsi akademijos trenerių įdirbis, sukurtas žaidimo braižas“, - iš Sankt Peterburgo pasakojo NFA direktorius Raimondas Statkevičius.

Primetė varžovams neparankų žaidimą

Lietuvos U-18 rinktinė sekmadienį rungtynėse dėl 9-12 vietų po 11 metrų baudinių įveikė Azerbaidžano komandą, o Graikijos futbolininkai sugebėjo peržengti barjerą daug lengviau - 4:0 sutriuškindami Latviją.

Graikijos rinktinė, kurios branduolį sudaro žaidėjai iš tokių žinomų klubų kaip Atėnų „Panathinaikos“ ar Pirėjo „Olympiakos“ jaunimo ekipų, buvo laikoma dvikovos favorite. Tačiau lietuviams pavyko primesti varžovams nepalankų žaidimo stilių.

Sužaidus apie 33 minutes Lietuvos komanda išsiveržė į priekį – po greitos atakos ir perdavimo iš krašto baudos aikštelėje tiksliai smūgiavo J. Raziūnas. Antrame kėlinyje iniciatyvą turėjo Graikijos ekipa, kuri įgijo teritorinį pranašumą, tačiau išskyrus kelis smūgius iš toli didelio pavojaus prie mūsiškių vartų nesukūrė.

Lietuvos ekipos gretose keitimo aikštėje pasirodęs Gratas Sirgėdas pagyvino žaidimą aikštės viduryje. Du kartus saugo perdavimai į gerą poziciją išvedė L. Narbutą, kuris puolime šiose rungtynėse pakeitė traumuotą Donatą Kazlauską. Pirmu bandymu L. Narbutui pasižymėti nepavyko, tačiau antru lietuvis įveikė graikų vartininką – 2:0. Rungtynės tokiu rezultatu ir baigėsi.

Rungtyniavo drausmingai

„Komanda įvykdė visus nurodymus, visas smulkmenas ir sužaidė labai drausmingai. Pavyko žaisti tokį futbolą, kokio nemėgsta varžovai, kiek įmanoma neduoti jiems kamuolio ir geriau realizuoti progas. Tai buvo mūsų geriausios rungtynės šiame turnyre“, - po dvikovos analizavo rinktinės vyriausiasis treneris A. Vingilys.

Jo teigimu, turnyras buvo labai naudingas, pavyko įgyvendinti iškeltas užduotis, o galutinė vieta ne visiškai atspindi lietuvių pasirodymą.

„Dėl 9-12 vietų žaidėme dėl vienintelės nesėkmės rungtynėse su baltarusiais, tačiau nesame už juos silpnesni. Tiesiog tvarkaraštis buvo sudarytas taip, kad teko žaisti antrą dieną iš eilės su pailsėjusiais varžovais ir negalėjome parodyti savo žaidimo“, - vertino treneris.

Įvertino akademijos įdirbį

Lietuvos rinktinės delegacijoje buvusio NFA direktoriaus R. Statkevičiaus teigimu, mūsų komandos pasirodymą gerai įvertino turnyrą specialistai.

„Jie pastebėjo, kad šiose rungtynėse žaidusios komandos nėra vertos žaisti dėl 9-10 vietų, tačiau taip jau buvo suskirstytos grupės ir tvarkaraštis. Pažiūrėję į mūsų komandos žaidimą bei sudėtį ekspertai teigė nenustebę, jog tai Nacionalinės komandos auklėtiniai, nes matosi akademijos trenerių įdirbis, žaidimo braižas“, - teigė R. Statkevičius.

Jo tvirtinimu, pats turnyras buvo gerai organizuotas ir aukšto lygio.

„Mūsų vaikinams labai naudinga žaisti su skirtingų stilių komandomis. Manau, kad po pertraukos čia sugrįžę įrodėme, jog esame verti dalyvauti“.

Trečią vietą V. Granatkino atminimo turnyre užėmė Turkijos komanda, kuri 3:1 įveikė šeimininkę Rusiją, o finale antradienio vakare susitinka Italijos ir Suomijos rinktinės.

Lietuvos U-18 (1994 m.) rinktinė šiuo turnyru pratęsė pasirengimą 2013 metais mūsų šalyje vyksiančiam Europos U-19 čempionato finalo etapui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją