Dienraščio žiniomis, Vilniaus klubas iki šiol nepajėgė visiškai atsiskaityti su į šeštą vietą čempionate pakilusios komandos (9 tšk.) nariais už pirmąjį naujojo futbolo sezono mėnesį – kovą.

"Vėtros" vadovas Antonas Treušnikovas patvirtino, kad ekipą vis dar slegia finansinis nepriteklius, mat nepavyksta pasiekti susitarimo su potencialiais klubo rėmėjais.

"Šiuo metu "Vėtros" klubas finansuojamas iš nuosavų lėšų. Deja, kol kas nepavyksta skirti tiek pinigų, kad poreikiai būtų visiškai patenkinti. Bet visi nesklandumai bus išspręsti", – žadėjo verslininkas iš Maskvos.

UEFA išmokų nebus

Smūgį Lietuvos vicečempionų klubo kasa patyrė ir UEFA neleidus "Vėtrai" šiemet varžytis Europos lygos turnyre, kurio dalyviams atriekiamos solidžios piniginės premijos. Langas į Europą "Vėtrai" buvo užvertas dėl to, kad klubas prieš sezoną negavo A lygos ir UEFA licencijos, nors aikštėje komanda teisę rungtyniauti žemyno turnyruose ir buvo iškovojusi.

Pernai sostinės ekipa, sėkmingai įveikusi du Europos lygos etapus, iš UEFA susižėrė 270 tūkst. eurų (beveik 1 mln. litų) išmoką.

"Viduje tuštuma. Mes padarėme viską, kas nuo mūsų priklauso, kad rungtyniautume Europos lygoje. Dabar belieka pamiršti tai ir žaisti toliau", – dienraščiui "Kauno diena" sakė "Vėtros" treneris Virginijus Liubšys.

Gali bausti antrą kartą

Maža to, šio sezono Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalininkai gali patirti ir daugiau nuostolių. Prieš A lygos startą iš "Vėtros" buvo atimti 6 taškai dėl laiku neįvykdytų finansinių reikalavimų, kuriuos čempionato dalyviams kelia LFF. Iki gegužės 1 d. klubas privalėjo visiškai atsiskaityti su kreditoriais ir pateikti trūkstamus finansinius dokumentus federacijai.

LFF licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis patvirtino, kad federacija sulaukė "Vėtros" dokumentų, tačiau jie dar neįvertinti. Anot L. Zibolio, tai planuojama padaryti per savaitę. Jeigu LFF turės priekaištų "Vėtrai", iš komandos sąskaitos A lygoje gali būti išbraukti dar 6 taškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją