Vengrai, kuriems vienintelį įvartį 26 minutę puikiu smūgiu pelnė saugas Laszlo Kleinheisleris, atsakomajame mače sekmadienį Budapešte turės vieno įvarčio pranašumą.

Įdomu, kad tai buvo apskritai pirma istorijoje Vengrijos futbolininkų pergalė prieš norvegus per 10 tarpusavio susitikimų, vykusių nuo 1981-ųjų.

Vengrai pasaulio ir Europos čempionatuose nėra žaidę nuo 1986 metų, o norvegai Senojo žemyno pirmenybėse paskutinį kartą dalyvavo 2000-aisiais.

Rungtynės:

Norvegija 0 – 1 Vengrija
26' [0 – 1] Laszlo Kleinheisleris

Kitos poros:

Bosnija ir Hercegovina – Airija

Ukraina – Slovėnija

Švedija – Danija

Ketvirtadienio draugiškos rungtynės:

Omanas 0 – 1 Naujoji Zelandija

Makedonija 4 – 1 Juodkalnija

Andora 0 – 1 Sent Kitsas ir Nevis

* * *

2016 m. Europos pirmenybėse Prancūzijoje dalyvaus 24 rinktinės, kurios į grupes bus suskirstytos jau po mėnesio, gruodžio 12 dieną.

Turnyro šeimininkai prancūzai buvo atleisti nuo atrankos varžybų ir iškart pateko į pagrindinį etapą.

Dėl likusių 23-ių kelialapių kovojo 53-ios Senojo žemyno komandos, suskirstytos į devynias atrankos grupes. Dvi geriausios grupių rinktinės ir sėkmingiausiai pasirodžiusi tarp trečioje pozicijoje likusių ekipų iš karto žengė į UEFA EURO-2016 (birželio 10 – liepos 10 d.). Tai: Islandija, Čekija, Anglija, Austrija, Šiaurės Airija, Portugalija, Ispanija, Šveicarija, Belgija, Velsas, Italija, Vokietija, Lenkija, Albanija, Rumunija, Rusija, Slovakija, Kroatija ir Turkija.

Dėl paskutinių keturių vietų atkrintamosiosee varžybose grumiasi aštuonios trečias vietas grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)