Lemiamose Europos zonos atrankos į 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Katare sekmadienio rungtynėse Kardife Velso rinktinė 1:0 (1:0) įveikė Ukrainos nacionalinę komandą.

Vienintelio įvarčio autoriumi didžiuliam jo paties apmaudui tapo ukrainiečių kapitonas Andrijus Jarmolenka, kuris 34 minutę po Garetho Bale'o pakelto baudos smūgio netyčia galva nukreipė kamuolį į savo vartų tinklą.

Į pasaulio čempionatą Velso rinktinė vyks pirmą kartą nuo 1958-ųjų. Kaip ir Velsas, ukrainiečiai siekė antrojo bilieto į planetos pirmenybes.

Vis dėlto karas namie Ukrainos rinktinės strategui Oleksandrui Petrakovui ir jo žaidėjams reiškė, kad čia buvo žaidžiamas daugiau nei futbolas.

Tai puikiai suprato ir Velso nacionalinės ekipos kapitonas Garethas Bale'as, nutraukęs šventimą iš karto po teisėjo finalinio švilpuko ir kiekvienam varžovui paspaudė ranką bei apkabino.

Tai didžiausias Velso futbolo istorijos laimėjimas. Tai svajonė ir jos išsipildymas. Man trūksta žodžių, nes esu toks laimingas. Žodžiais neapibūdinsiu, kaip šiuo metu jaučiuosi.
Garethas Bale'as

„Kiekvienas iš mūsų šiandien atidavė viską, ką galėjo aikštėje, – kalbėjo „Manchester City“ žaidžianti ukrainiečių žvaigždė Oleksandras Zinčenka. – Kalbant iš esmės, nemanau, kad nusipelnėme pralaimėti, tačiau toks jau yra tas futbolas, taip nutinka.

Futbolas yra apie emocijas ir mes galime savo sirgaliams suteikti puikių emocijų, vis dėlto šiandien nepasiekėme to rezultato, kurio norėjome. Turime atstovauti savo šaliai taip, kaip galime geriausiai. Turime kovoti toliau. Visi nusipelno gyventi taikoje, todėl reikia sustabdyti karą. Šiandien Ukraina, o kas toliau? Mums reikia išlikti vieningiems.“

Ukrainos rinktinė nuo nepriklausomybės paskelbimo siekė antrą kartą prasibrauti į pasaulio čempionatą. Vienintelį kartą tai padaryti jai pavyko 2006 metais.

Dėl Rusijos karinės invazijos į Ukrainą atidėtose atrankos rungtynėse ukrainiečiai 3:1 įveikė Škotiją ir iki svajonės išsipildymo trūko tik pergalės prieš Velsą.

„Manau, kad padarėme viską, ką galėjome, vis dėlto labai noriu, kad žmonės Ukrainoje prisimintų mūsų komandą ir jos pastangas, – kalbėjo nacionalinės ekipos strategas O. Petrakovas. – Norėčiau atsiprašyti, kad nepelnėme įvarčių, bet toks jau tas sportas.“

Jis sulaukė plojimų, kai atsistojęs pridūrė: „Noriu padėkoti Velsui, linkiu jūsų komandai geriausios kloties Katare. Visa Ukraina dėkoja Velsui.“


Savo ruožtu Velso rinktinės žvaigždė Garethas Bale'as mėgavosi kelialapiu savo šaliai į pasaulio čempionatą po 64 metų pertraukos.

„Tai didžiausias Velso futbolo istorijos laimėjimas. Tai svajonė ir jos išsipildymas. Man trūksta žodžių, nes esu toks laimingas. Žodžiais neapibūdinsiu, kaip šiuo metu jaučiuosi“, – kalbėjo jis.

Velsas pasaulio čempionato B grupėje žais su Anglija, JAV ir Iranu.

„Dėl to mes ir sunkiai dirbame visą savo karjerą, kad pradžiugintume savo sirgalius, tautą, pačius ir mūsų šeimas. Tai neįtikėtina akimirka. Tai yra kažkas, kuo mes labai didžiuojamės“, – sakė jis.

Velso rinktinės strategas Robas Page'as didžiavosi savo auklėtiniais: „Jie to tikrai nusipelnė. Vienintelis dalykas, ko jiems trūko, tai pasaulio čempionatas. Dabar jie jau ten žais. Kai matau, ką jie daro treniruotėse, tai visiškai jais pasitikiu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją