Sekmadienį Prancūzijos „Ligue 1“ čempionate susitiko favoritai Paryžiaus „Saint Germain“ ir „Lyon“.

Namuose žaidę PSG futbolininkai pralaimėjo 0:1 – vienintelį įvartį 35-ąją minutę mušė „Lyon“ puolėjas Tino Kadewere. Tačiau po mačo plačiausiai aptarinėtas buvo ne jų rezultatas.

Rungtynės baigėsi nemaloniu incidentu. „Lyon“ saugas Thiago Mendesas abiem kojomis įsirėžė į Neymaro čiurną bei už šiurkščią pražangą prieš save išvydo raudoną kortelę.

Tautiečio sutraumuotas Neymaras sunkiai pakėlė skausmą ir aikštę verkdamas paliko ant neštuvų.

„Velnias, kodėl? Tiek daug kalbama apie šiurkštų žaidimą, tačiau vis tiek leidžiame vykti tokiems dalykams. Kodėl nestabdome to pradžioje, pirmoje tokio pobūdžio atakoje, o laukiame septintos, aštuntos, devintos? Ar mums reikia pažiūrėti VAR, kad pamatytume, kad tai yra brutali pražanga? Ar mums reikia būtinai laukti, kol kažkas bus sužeistas, kad priimtume teisingus sprendimus? Vienas žaidėjas neatsakingai, brutaliai griauna kitą, net negalvodamas apie gynybą...

Mes to nematuojame per visas rungtynes, kur Neymaras tradiciškai sulaukia visos puokštės pražangų ir visuomet žiaurių. Ir taip tarsi palaikome tokį žaidėjų tipą ir tokį jų požiūrį. Čia futbolas pralaimi. Ar tai aukos kaltė? Tai priklauso nuo to, kas kontroliuoja rungtynes, kas turi galimybę jį apsaugoti. Ką daryti? Gal Dievas apsaugos“, – „Instagram“ socialiniame tinkle rašė Neymaro tėvas.

Po šiurkščios atakos prieš Neymarą tautiečio atsiprašė Thiago Medesas.

„Klaidų pasitaiko, bet aš norėčiau nuoširdžiai prašyti atleidimo, – kalbėjo 28 metų Liono „Olympique“ brazilas.

Kokio rimtumo Neymaro trauma, turėtų paaiškėti pirmadienį.

Per paskutines 4 rungtynes Neymaras pelnė 7 įvarčius – tai geriausia puolėjo atkarpa šį sezoną. Jis prisidėjo prie to, kad PSG prasibrautų į UEFA Čempionų lygos aštuntfinalį.

Neymaras 2020-20201 m. sezone

Per pirmuosius du sezonus puolėjas dukart nukentėjo nuo rimtų traumų – 2018 metų vasarį (praleido tris mėnesius ir 16 rungtynių) ir 2019 metų sausį (praleido tris mėnesius ir 18 rungtynių).

Jis taip pat pažeidė kojos raiščius, kai pernai birželį atstovavo Brazilijos rinktinei. Tąsyk be kamuolio brazilas praleido beveik tris mėnesius.

Nugalėtojai su 29 taškais pakilo į antrąją turnyrinės lentelės vietą, o čempionai PSG su 28 taškais buvo nustumti į trečiąją poziciją. Pirmauja 29 taškus turinti „Lille“ ekipa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)