Apžvalga:

Lėverkuzeno „Bayer“ (Vokietija) - FC „Barcelona“ (Ispanija)

Stadionas: „Bay Arena“, Lėverkuzenas (Vokietija).

Teisėjas: Craigas Thomsonas (Škotija).

Galingieji katalonai gerokai susikomplikavo padėtį Ispanijos čempionate, kuriame po šio savaitgalio nuo lyderio Madrido „Real“ atsilieka jau dešimt taškų. Treneris Josepas Guardiola užsiminė, kad iš visų jėgų bus siekiama apginti pajėgiausio Europos klubo vardą, nes nacionalinėse pirmenybėse perspektyvos - nykios.

FC „Barcelona“ yra laikoma šios poros favorite ne tik dėl vardo, bet ir dėl statistikos: ši komanda per septynias išvykas į Vokietiją nepralaimėjo nė karto - 4 pergalės ir 3 lygiosios. Visgi tarpusavio dvikovų su „Bayer“ statistika ne tokia įspūdinga - trys pergalės, dvi nesėkmės ir vienerios lygiosios.

„Bayer“ sieks patekti į ketvirtfinalį pirmą sykį nuo 2002 metų, kai buvo nužygiavę iki pat finalo, kur pralaimėjo Madrido „Real“ klubui. Tą reikės padaryti be saugo Michaelio Ballacko, patyrusio blauzdos traumą. Negalės rungtyniauti ir rezultatyviausi futbolininkai - Erenas Derdiyokas ir Sidney Samas.

Tiesa, į rikiuotę grįžta gynėjas Danny da Costa, kuris treniruotėje buvo nestipriai susižeidęs.

FC „Barcelona“ gretose vėl bus Sergio Busquetsas, nerungtyniavęs nuo vasario mėnesio pradžios. Aikštėje išvysime ir smogiamąjį trio - Xavį, Andresą Iniestą bei Cescą Fabregą, kurie savaitgalį 2:3 pralaimėtą dvikovą prieš Pamplonos „Osasuna“ komandą pradėjo tarp atsarginių.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Bayer“: Leno; Corluka, Schwaab, Friedrich, Kadlec; Castro, Reinartz, Rolfes; Bender; Kiessling, Schurrle.

FC „Barcelona“: Valdes; Alves, Pique, Puyol, Abidal; Xavi, Mascherano, Iniesta; Fabregas, Messi, Sanchez.

„Lyon“ (Prancūzija) - Nikosijos APOEL (Kipras)

Stadionas: „Stade de Gerland“, Lijonas (Prancūzija).

Teisėjas: Paolo Tagliavento (Italija).

„Lyon“ paskutiniame grupių etapo ture išvykoje net 7:1 sutriuškino Zagrebo „Dinamo“ atstovus ir per vargus devintą sezoną iš eilės pasiekė aštuntfinalį, kuriame kausis su prie autsaiderių priskiriama Nikosijos APOEL. Tiesa, kipriečiai jau įrodė savo jėgą, užimdami pirmą vietą G grupėje ir aplenkdami tokius klubus, kaip Sankt Peterburgo „Zenit“, FC „Porto“ ir Donecko „Šachtar“.

Vilčių APEOL turėtų teikti ir faktas, kad Lijono ekipa šį etapą peržengė vos kartą per pastaruosius penkerius metus. Tiesa, aštuntfinalio dvikovose namie „Lyon“ suklupo tik sykį - 2006-2007 metų sezone 0:2 buvo pralaimėta AS „Roma“ vyrams.

Pirmuoju Kipro klubu aštuntfinalyje per visą lygos istoriją tapęs APOEL grupių etape lygiosiomis sužaidė visus tris išvykų mačus, o įskaitant atrankos varžybas per šešias dvikovas praleido vos tris įvarčius. Be to, treneris Ivanas Jovanovičius savo dispozicijoje turės visus futbolininkus, kadangi traumos ekipos nekamuoja.

Tuo metu „Lyon“ nuotaikos nėra pačios geriausios, nes šeštadienį buvo sensacingai pralaimėta „Caen“. Manoma, kad startinėje sudėtyje vėl pasirodys Kimas Kallstromas, o traumuotą Dejaną Lovreną veikiausiai pakeis Samuelis Umtiti.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Lyon“: Lloris; Revelliere, Kone, Umtiti, Cissokho; Briand, Gonalons, Kallstrom, Bastos; Lisandro Lopez, Gomis.

APOEL: Chiotis; Poursaiditidis, Jorge, Kaka, Oliveira; Morais, Pinto; Charalambidis, Marcinho, Manduca; Ailton.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją