Paskutinio D grupės turo rungtynėse dėl vietos kitame etape tarpusavyje varžėsi autsaiderės Škotija ir Argentina.

Kim Little, Jennifer Beattie ir Erin Cuthbert taiklūs smūgiai sukrovė škotėms iš pirmo žvilgsnio saugią persvarą, bet įspūdis buvo apgaulingas.

74 min. Milagros Menendez sušvelnino skirtumą, o 79 min. Škotijos ekipos vartininkė Lee Alexander nepajėgė atremti varžovių smūgio ir nukreipė kamuolį į savo vartus.

Prasidėjus pridėtam laikui drama pasiekė apogėjų. Škotės prasižengė savo baudos aikštelėje, bet L. Alexander sulaikė Florencios Bonsegundo nuo 11 m žymos smūgiuotą kamuolį.

Tuomet įsikišo arbitrė iš Šiaurės Korėjos Ri Hyang Ok – pasinaudojusi vaizdo peržiūrų sistema (VAR), ji įžvelgė L. Alexander taisyklių pažeidimą: smūgio metu vartininkė akimirka per anksti pajudėjo į priekį.

Pagal taisykles, mušant 11 m baudinį vartininkai privalo viena koja liesti vartų liniją.

Baudinys buvo pakartotas, ir šįsyk F. Bonsegundo pasiuntė kamuolį į tinklą.

Lygiųjų Argentinai (2 taškai) pakako norint paskutinėje vietoje palikti škotes (1 tšk.), tačiau dar neaišku, ar to užteks kelialapiui į atkrintamąsias varžybas. Į jas iškops keturios iš šešių trečiąsias vietas grupėse užimsiančių komandų.

Tuo metu škotės, kurioms čempionatas baigėsi širdį daužančia atomazga, po finalinio švilpuko netramdė ašarų.

„Man gaila žaidėjų, gaila sirgalių. Turiu pasakyti, kad teisėjavimas buvo visiškai prastas. Čia – pasaulio čempionatas, arbitrai turėtų dirbti solidžiau“, – piktinosi rinktinės trenerė Shelley Kerr.

Įdomu, jog analogiška situacija pirmadienį nutiko rungtynėse tarp šeimininkių ir Nigerijos futbolininkių: vienintelį įvartį Prancūzijos ekipos gynėja Wendie Renard pelnė gavusi teisę pakartoti savo smūgį nuo 11 m žymos.

Epizodas – nuo 3:30:

Panašus atvejis prieš tai užfiksuotas ir Italijos dvikovoje su Jamaika, kai Cristianai Girelli taip pat buvo suteikta antra proga pasitaisyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)