ŠMSM įvairių sporto šakų aukšto meistriškumo programoms padalino 7 mln. eurų.

LFF iš biudžeto prašė 278 tūkst. eurų, bet galiausiai ministro Algirdo Monkevičiaus įsakymu gavo apskritą „riestainį“.

Paraiška buvo atmesta neįgyvendinus Sporto įstatyme 2018-ųjų pabaigoje numatyto teisinio reikalavimo: LFF įstatai neriboja generalinio sekretoriaus kadencijų skaičiaus.

Šias pareigas užimantis Edgaras Stankevičius sportas.info tikino, jog LFF ketina teikti skundą.

„Gavome informaciją dėl neatitikimo pagal naujai priimtus kriterijus. Tikrai teiksime apeliaciją, nes žinome, ką reikia pasidaryti. Turėsime atlikti atitinkamas įstatų korekcijas, kas įvyks artimiausios konferencijos metu, nes įstatus keičia LFF konferencija.

Situacija tokia, kad apie reikalaujamus kriterijus sužinojome tik prieš kelis mėnesius, o LFF konferencija suplanuota buvo gerokai anksčiau. Kitas dalykas – mes esame priklausomi nuo FIFA ir UEFA, todėl visi įstatų pakeitimai turi būti derinami su šių organizacijų pritarimu.

Asmeniškai aš esu už tai, kad įvestume tam tikrą kadencijų kiekį, bet esu administracijos darbuotojas, skiriamas arba atleidžiamas LFF Vykdomojo komiteto, todėl logiška, kad ne konferencija mane renka ir kadencijos nėra ribojamos. Kai dabartiniai įstatai buvo priimti, manęs federacijoje dar nebuvo. Dabar žinome situaciją ir turėsime laiko pasitvarkyti“, – dėstė E. Stankevičius.

Kitaip nei daugumos kitų sporto federacijų, 2017 metais priimti LFF įstatai daugiausiai galių numato ne prezidentui, o būtent generaliniam sekretoriui.

2018-aisiais po eilinio perversmo federacijoje juo tapęs E. Stankevičius tikino nematantis problemos, jei įstatais bus apribotas maksimalus jo kadencijų skaičius.

„Asmeniškai aš esu už tai, kad įvestume tam tikrą kadencijų kiekį, bet esu administracijos darbuotojas, skiriamas arba atleidžiamas LFF vykdomojo komiteto. Todėl logiška, kad ne konferencija mane renka, ir kadencijos nėra ribojamos. Kai dabartiniai įstatai buvo priimti, manęs federacijoje dar nebuvo. Dabar žinome situaciją ir turėsime laiko pasitvarkyti“, – sportas.info sakė vienas LFF, pernai iš valstybės gavusios 67 tūkst. eurų, vadovų.

Tiesa, neaišku, kokią apeliaciją jis ruošiasi teikti, mat Aukšto meistriškumo sporto programų įgyvendinimo finansavimo valstybės biudžeto lėšomis tvarkos aprašas nenumato ginčijimo galimybės.

Ministro įsakymai per vieną mėnesį gali būti skundžiami Lietuvos administracinių ginčų komisijai arba Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

LFF tarp šalies sporto federacijų turi didžiausią metinį biudžetą – 8,8 mln. eurų. Liūto dalį – 6,7 mln. eurų – jame sudaro FIFA ir UEFA išmokos.

Vasarį LFF finansinius planus pristatęs E. Stankevičius skundėsi, jog metai bus įtempti, nes pajamos suplanuotos labai optimistiškai.

Kaip ir LFF, dėl tos pačios priežasties valstybės paramos šiemet negaus beisbolas, žirginis sportas, golfas, vandens slidininkai.

Universalios kovos federacija nepateikė visų dokumentų, o Motorlaivių federacija nepripažinta nevyriausybine organizacija, mat jos valdyme dalyvauja savivaldybė.

Šiemet finansavimas padalintas 58 federacijoms ir penkioms neįgaliųjų sporto organizacijoms.

Primename, kad lėšos aukšto meistriškumo programoms skirstomos pagal 2018 metais patvirtintą tvarką, atsižvelgiant į kiekvienos sporto šakos atstovų pasiekimus tarptautinėje arenoje, masiškumą, įvairius vadybinius rodiklius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)