Pernai ketvirtfinalyje kritę po Amsterdamo „Ajax“ kojomis, šiemet turiniečiai dar anksčiau, jau aštuntfinalyje, neatsilaikė prieš vos 7-9 vietas Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybėse pasidalinusią „Lyon“ ekipą.

Nors „Juvė“ atsakomajame mače ir įveikė prancūzus 2:1, to buvo maža, kadangi pirmąjį susitikimą Senoji senjora buvo pralaimėjusi 0:1.

Vienintelį smūgį į varžovų vartus per atsakomąsias rungtynes (ir tą ne iš žaidimo, o iš 11 metrų baudinio) atlikęs „Lyon“ kolektyvas, vadinamas „Les Gones“ (pranc. „Vaikai“), pateko į ketvirtfinalį, kuriame susikaus su „Manchester City“.

Iš tolesnės kovos eliminuotos „Juventus“ komandos vyriausiasis treneris Maurizio Sarri po patirto fiasko vijo tolyn kalbas apie galimą jo atleidimą ir bedė pirštu į turnyro formatą.

„Iškritome iš UEFA Čempionų lygos, nors laimėjome šešis iš aštuonių žaistų mačų, vieną sužaidėme lygiosiomis ir vieną pralaimėjome. Vadinasi, per aštuonis turus surinkome 19 taškų.

Jei šioje lygoje egzistuotų turnyro lentelė, dabar mes būtume pirmi arba antri. Vietoje to, mes jau eliminuoti. Dėl to aš jaučiuosi neįtikėtinai liūdnai. Atrodo, kad šis turnyras „Juventus“ klubui yra užkeiktas“, – sakė 61-erių metų italų specialistas.

Turino ekipa pastarąjį kartą UEFA Čempionų lygos taurę savo rankose laikė dar 1996-aisiais, tačiau M. Sarri įsitikinęs, kad vertinti jo paties ir auklėtinių darbo pagal vieną nesėkmingai susiklosčiusią dvikovą negalima.

„Nemanau, kad aukščiausio lygio vadovai daro sprendimus pagal vieną mačą, todėl jūsų klausimas apie mano ateitį visų pirma yra nepagarba ne man, o jiems“, – nukirto jis.

Ankstyvas pasitraukimas iš turnyro neturėjo pradžiuginti ne tik vadovų, bet ir didžiausios „Juventus“ žvaigždės Cristiano Ronaldo.

35-erių metų portugalas padarė viską, ką galėjo, pelnė du įvarčius, bet taip ir nepriartėjo prie rekordinio Clarence'o Seedorfo pasiekimo – triumfo UEFA Čempionų lygoje su trimis skirtingais klubais („Ajax“, „Real“ ir AC „Milan“).

Tiesa, su „Manchester United“ (2008 m.) ir Madrido „Real“ (2014, 2016, 2017 ir 2018 m.) net penkis tokius trofėjus iškovojęs CR vis dar ryškiai spindi aikštėje ir nė neužsimena apie karjeros pabaigą.

Primename, kad likusiose dviejose aštuntfinalio porose Miuncheno „Bayern“ šeštadienį susigrums su Londono „Chelsea“ (kol kas – 3:0), o „Barcelona“ – su „Napoli“ (kol kas – 1:1).

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio poros:

QF1: „Manchester City“ (Anglija) – „Lyon“ (Prancūzija)

QF2: „Leipzig“ (Vokietija) – Madrido „Atletico“ (Ispanija)

QF3: „Barcelona“ (Ispanija) / „Napoli“ (Italija) – Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) / Londono „Chelsea“ (Anglija)

QF4: Bergamo „Atalanta“ (Italija) – „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija)

Pusfinalyje QF1 nugalėtoja susigrums su QF3 nugalėtoja, o QF2 laimėjusi komanda žais su QF4 poros nugalėtoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)