Lietuvos, Estijos, Ukrainos ir net Baltarusijos fanai draugiškai traukė specialiai jam skirtą dainą „Putin chuilo!“, sukurtą per Krymo krizę.

Lietuvos ir Estijos rinktinių dvikovos Vilniaus LFF stadione antrame kėlinyje rezultatui dar esant lygiam 0:0 šeimininkų aistruoliai užvedė žymiąją dainelę ir prie jos iškart draugiškai prisidėjo keli šimtai estų.

Panašus vaizdas užfiksuotas ir Borisove, kur susitiko Baltarusijos ir Ukrainos komandos. Čia, žinoma, aktyvesni ir balsingesni buvo ukrainiečiai, tačiau prie jų kiek netikėtai prisijungė ir baltarusių sirgaliai.

Portalas tut.by praneša, kad po susitikimo buvo sulaikyta 14 svečių fanų, kurių likimą penktadienį spręs teismas. Jiems gresia piniginės baudos, administracinis areštas ir deportacija. Į milicininkų globą pateko ir 27 baltarusiai – dėl nedidelio chuliganizmo ir pasirodymo neblaiviems viešoje vietoje.

Įdomu, kad abejas rungtynes laimėjo tos rinktinės, kurių aistruoliai skandavo garsiau: Lietuva palaužė Estiją 1:0, o Ukraina įveikė Baltarusiją 2:0.

Primename, kad „chuilo“ yra ukrainietiškas slengo žodis, reiškiantis „subingalvio“ ir „šikniaus“ kombinacija, o daina „Putin chuilo!“ jau skambėjo ir kai kuriuose A lygos mačuose.

Ukrainiečių fanų šūkis Borisovo stadione, šlovinantis šią šalį ir jos didvyrius:

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (444)