V. Putinas Krasnodare dalyvavo Fizinės kultūros ir sporto vystymo Tarybos posėdyje. Jame Krasnodaro gubernatorius Venjaminas Kondratjevas pasiūlė visiškai atsisakyti futbolininkų iš užsienio paslaugų.

„Legionierius yra klubo žaidėjas numeris vienas. O visi mūsiškiai, net teikiantys vilčių ir gerai rungtyniaujantys, yra tik antri numeriai. Klubo geriausi žaidėjai negali rungtyniauti Rusijos rinktinės sudėtyje. Rinktinė lieka be pajėgiausių futbolininkų. Tie, kurie nori žaisti Rusijos rinktinėje, to nemoka ir nežino, kaip reikia gerai žaisti (...). Galima su Jūsų pritarimu įvesti šimtaprocentį importo Rusijos futbole pakeitimą“, – kreipėsi V. Kondratjevas į V. Putiną.

„Teisingai, pritariu“, – pareiškė Rusijos Prezidentas.

Priminsime, kad šiuo metu Rusijos futbole galioja tokia kvota legionieriams: vienu metu aikštėje negali būti daugiau šešių žaidėjų, neturinčių teisės atstovauti Rusijos rinktinei.

Pavyzdžiui, šio sezono Rusijos čempiono Maskvos klubo „Spartak“ pirmos komandos sudėtyje yra 28 žaidėjai, o 10 jų atvyko iš užsienio. Ekipoje yra trys brazilai, po vieną Italijos, Vokietijos, Gruzijos, Bulgarijos, Nyderlandų, Paragvajaus ir Žaliojo Kyšulio salų atstovą. Klubą treniruoja italas Massimo Carrera.

Maskvos CSKA klubui pasibaigusiame sezone atstovavo 7 legionieriai, Sankt Peterburgo „Zenit“ – 12, o „Krasnodar“ – 11 futbolininkų iš užsienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)