2009-ais jis išvyko į Baltarusijos Mikaševičių „Granit“ klubą, po metų persikėlė į Latvijos Liepojos „Metalurgs“ ekipą, o nuo 2012-ų vėl rungtyniavo „Ekrane“.

Prieš dvi savaites puolėjas ėmė treniruotis su atgimusia Utenos „Utenio“ komanda ir pasirašė su ja sutartį. Į Uteną jį pakvietė kitas buvęs „Ekrano“ žaidėjas, o dabar gimtojo miesto „Uteniui“ atstovaujantis Egidijus Varnas.

„Egidijus man paskambino, paklausė – kokia mano situacija? Pakalbėjo su treneriu Mindaugu Čepu, pasakė, kokios sąlygos Utenoje. Ir atvykau“, - pasakojo V. Kavaliauskas.

Tiesa, puolėjo karjera galėjo pakrypti ir kitaip. Šią žiemą jis rengėsi debiutuoti Gruzijos pirmenybėse.

„Mėnesį prabuvau Gruzijos klube „Zugdidi“, bet tenai pasilikti nepavyko. O kai grįžau – buvo paskutinės registracijos į A lygą dienos“, – atvirai kalbėjo puolėjas.

Arvykęs į „Utenį“, jame V. Kavaliauskas sutiko ne vieną pažįstamą.

„Yra ir E. Varnas, ir Žilvinas Banys, žaidę „Ekrane“. Sutikau savo seną pažįstamą Antoną Naumovą, o ir šiaip nemažai vaikinų yra matyti iš anksčiau. Viskas komandoje gerai, atmosfera draugiška, nors yra ir patyrusių, ir jaunų žaidėjų. Apie „Utenį“ galiu pasakyti taip: draugiškas kolektyvas, geras treneris ir viskas jame eina į gerą pusę“.

Trenerį M. Čepą V. Kavaliauskas taip pat pažįsta iš anksčiau. Ir jį labai vertina. Kaip, beje, ir kiti „Utenio“ futbolininkai.

„Jį visi taip vertina, kadangi jis nėra nieko apgavęs. Kas su M. Čepu dirba, to žmogaus atsiliepimai apie trenerį būna vien tik geri. Jis visada yra už žaidėjus ir jo komanda jam – kaip šeima. Labai supratingas treneris. Pas jį yra taip: tada, kada turi būti drausmingas, reikia būti drausmingu, tada, kada gali pajuokauti - juokauji. Viskas turi būtu savose vietose“, - apie M. Čepą kalbėjo V. Kavaliauskas.

Kelis kartus su „Ekranu“ tapęs Lietuvos čempionu ir sužaidęs 17 rungtynių Lietuvos nacionalinėje rinktinėje, V. Kavaliauskas nemano, kad žaisti pirmoje lygoje yra ne prestižas.

„Gal kitų nuomonė yra kitokia, bet aš manau, kad mums derėtų gerbti mūsų pirmą lygą. Nėra taip, kad joje nereiktų stengtis, o ir žaidėjų joje yra su labai skambiais vardais: Ignas Dedura, Mantas Samusiovas. Ir pažiūrėkime – dvi komandos iš pirmos lygos pernai iškovojo teisę žaisti LFF taurės turnyro pusfinalyje“, - dėstė V. Kavaliauskas.

Vis dėlto „Utenio“ klubą jis linkęs išskirti. V. Kavaliauskas randa jo privalumų ne tik prieš pirmos lygos klubus, bet ir prieš dalį, žaidžiančių A lygoje.

„Sąlygos „Utenyje“ sąlygos yra geresnės net lyginant su kai kuriais A lygos klubais. Yra stadionas, yra bendravimas už aikštės ribų, yra solidžiai dirbanti administracija. Manau, „Utenyje“ yra viskas, ko reikia klubui“, - kalbėjo futbolininkas.

Jis nebandė prognozuoti, kelintą vietą „Utenis“ pirmoje lygoje užims. Anot dvi savaites Utenos komandoje besitreniravusio puolėjo, prieš tai tik šiemet suburtai komandai dar reikia susižaisti.

Visa tai ateina su laiku: kai kada greičiau, kai kada vėliau. Bet kažkada tikrai bus taip, kad gerai suprasime vienas kitą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)