Tai - pirmas toks skaudus ispanų pralaimėjimas nuo pat 1985-ųjų, kai jie atrankos į planetos pirmenybes mače 0:3 nusileido Velso komandai.

Nepaisant to, treneris Vicente del Bosque po pralaimėto finalo pareiškė, kad viskas nebuvo taip blogai, o rezultatas lengvai galėjo būti lygus, tiesiog brazilams šiek tiek pasisekė.

„Varžovams šiek tiek pasisekė su įvarčiais kėlinių pradžiose, bet aš nesiteisinu. Brazilai nusipelnė laimėti, todėl sveikinu juos“, - teigė 62-ejų metų strategas.

„Rezultatas galėjo būti lygus - 1:1, tačiau jis tapo 0:2“, - apie epizodą, kai pirmo kėlinio pabaigoje Davidas Luizas nuo savo vartų linijos išmušė kamuolį, o Neymaras po kelių akimirkų įspūdingai pelnė antrą įvartį sakė V. del Bosque.

„Manau, Konfederacijų taurės turnyre pasirodėme gerai. Žinoma, išskyrus finalą“, - pridūrė jis.

Primename, kad ispanų nesėkmę apkartino ir tai, kad Sergio Ramosas antrame kėlinyje nerealizavo 11 metrų baudinio (nepataikė į vartų plotą), o Gerardas Pique gavo raudoną kortelę už pavojingą pražangą prieš būsimą savo komandos draugą FC „Barcelona“ klube Neymarą. Be to, sekmadienį nutrūko 29-erių iš eilės nepralaimėtų Ispanijos rinktinės rungtynių serija.

Tuo metu brazilai, kurie namuose yra nenugalimi jau net 57-is mačus iš eilės - nuo pat 1975-ųjų, laimėjo trečią FIFA Konfederacijų taurės turnyrą iš eilės.

Simboliška: 2014 metų pasaulio futbolo čempionato finalas vyks tame pačiame „Maracana“ stadione Rio de Žaneire.

Tiesa, brazilų treneris Luizas Felipe Scolari įspėjo, kad jo auklėtiniams kitąmet bus daug sunkiau - tiek dėl spaudimo, tiek dėl varžovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)