Primename, kad tiek pagrindinis mačo laikas, tiek pratęsimai pasibaigė nulinėmis lygiosiomis, tad buvo mušami vienuolikos metrų baudiniai. Šioje loterijoje triumfavo ispanai, po to, kai Leonardo Bonucci nepataikė į vartus, o Jesusas Navasas užbaigė italų agoniją - 7:6.

Ispanijos rinktinės treneris Vicente Del Bosque gyrė „Azzurri“ pastangas ir pripažino, jog pirmojoje rungtynių dalyje jie ryškiai žaidė geresnį futbolą.

„Teko nemažai iškęsti prieš puikų oponentą. Jie buvo visa galva aukštesni pirmajame kėlinyje, kol mes žaidėme prastą futbolą. Aikštė buvo jiems atvira, ypač dėl Maggio ir Giaccherini darbo“, - kalbėjo pasaulio ir Europos čempionų strategas.

„Bandėme tai ištaisyti ir to nesugebėjome padaryti, tik pataisėme savas klaidas ir išlyginome žaidimą. Italija nusipelnė pirmauti pirmajame kėlinyje. Kaip vėliau žaidimas parodė, mes žaidėme vis geriau ir nusipelnėme pergalės pratęsime. Keista tai, kad viskas baigėsi rezultatu 0:0“.

„Dabar žaidėjai turi atsipalaiduoti ir būti ramūs, nes jie sugebėjo nuveikti neįtikėtiną darbą. Kai mačas pasibaigė, aš buvau pavargęs ir nepajudėjau, tad įsivaizduokite futbolininkus. Taigi tol, kol mes išlaikysime ambicijas, mes galėsime kovoti su brazilais „Marakanoje“. Tikiuosi, jog fiziškai būsime atsigavę ir sukelsime didelį galvos skausmą šeimininkams“, - baigė V. Del Bosque

Tuo metu Italijos treneris Cesare Prandelli teigė, jog jo komandos pasirodymas buvo pritrenkiantis, nepaisant pralaimėjimo 11 metrų serijoje.

„Kai pasieki baudinių stadiją, nežinia, kas gali nutikti. Mes žaidėme gerai ir tokie buvome nuo pradžios iki pabaigos, sukurdami daug pavojingų ir įvarčio mušimo galimybių“, - sakė specialistas.

„Ispanai yra priekyje mūsų, nes jie dirbo ties ta koncepcija daugelį metų, kol mes dar einame savu keliu. Kalbant apie charakterį, nusiteikimą ir taktiką, mes tobulėjame. Gaila, nepasiekėme to proceso rezultato“.

„Visos tos žaidimo sąlygos buvo absurdiškos, neturėjome daug likusios energijos po 120 minučių. Vaikinai buvo tiesiog neįtikėtini ta prasme, kaip jie kovėsi aikštėje“, - užbaigė C. Prandelli.

Ispanai turnyro finale Rio de Žaneire sekmadienį susitiks su varžybų šeimininke Brazilijos nacionaline komanda, kuri 2:1 palaužė Urugvajų.