Daugiau detalių apie tai atskleidė „Šachtar“ klubo prezidentas, verslininkas milijonierius Rinatas Achmetovas.

„Šachtar“ pasirašė sutartį su „Chelsea“ ir Ukrainos rinktinės žaidėjas M. Mudrykas karjerą tęs anglų „Premier“ lygoje, – rašo jis oficialioje klubo interneto svetainėje. – Pirmiausiai noriu padėkoti visam civilizuotam pasauliui už pagalbą Ukrainai.

Šiandien nekalbėtume apie Ukrainos futbolą, jei ne Ukrainos kariuomenė, žmonės ir viso pasaulio pagalba. Tik sutelkę jėgas galime įveikti blogį, kuris atėjo į mūsų namus.

Norime su tokiais žaidėjais kaip M. Mudrykas laimėti didžiausius Europos trofėjus ir norime, kad tokie žaidėjai žaistų Ukrainos lygoje, tačiau šio siaubingo karo sąlygomis tai yra neįmanoma. Esu įsitikinęs, kad laimėsime tą kovą ir ateityje sužaisime draugiškas rungtynes su „Chelsea“ Donbaso stadione, Donecke.“


Karo draskomame Donbase „Šachtar“ savo stadione nežaidė nuo 2014 metų.

„Dėl to nusprendėme padėti ir skirti 23 mln. eurų mūsų kareiviams, gynėjams, jų šeimoms. Pinigai bus skirti įvairioms reikmėms – nuo medicinos priemonių ir būtiniausių reikmenų iki psichologinės pagalbos, – toliau tęsė R. Achmetovas. – Kad išsaugotume projekto skaidrumą, juo užsiims nepriklausoma profesionalų komanda, kuri palaikys ryšį su „Azovstal“ gynėjais, jų šeimomis, tiekimo grandimis ir savanoriais.“

M. Mudrykas pasirodė „Stamford Bridge“ stadione su Ukrainos vėliava.


Dėl Didžiosios Britanijos vyriausybės pritaikytų sankcijų buvęs „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius prieš metus paskelbė parduodantis klubą, kuriam vadovavo nuo 2003 metų. Londono klubą perėmė „Todd Boehly's“ ir „Clearelake Capital's“ kompanijos.

M. Mudrikas Donecko „Šachtar“ komandoje augo nuo 2016 metų, 2018 metais jis pasirodė pagrindinės komandos sudėtyje.

Ukrainietis – penktas „Chelsea“ naujokas šiais metais. Jis prisijungė prie Davido Datro Fofanos, Joao Felixo, Benoit Badiashile'o ir Andrey Santoso.



Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją