Kiogės komanda, rungtyniaujanti Danijos futbolo pirmajame divizione, ir anksčiau turėjo sąsajų su Lietuva. Vienu metu čia rungtyniavo Rytis Leliūga, o nuo 2009 iki 2011 „HB Koge“ treniravo Aurelijus Skarbalius.

Būtent šio trenerio dėka ir užsimezgė klubų draugystė, mat A. Skarbalius rekomendavo „Utenį“ Kiogės klubui, tuo pačiu apie uteniškius papasakodamas ir Danijos ekipos vadovui Perui Rudui.

P. Rudas pavasario pradžioje buvo atvykęs į Uteną. „Utenio“ vaikų futbolo akademija ir profesionalios futbolo komandos darbas padarė gerą įspūdį svečiui iš Danijos.

„Ši sutartis mums yra labai svarbi, nes galėsime semtis patirties iš patyrusio partnerio tiek vaikų akademijoje, tiek stiprindami klubą. Visada yra lengviau eiti į priekį, kai turi kolegą ir partnerį, kuris tau padeda. Naudos iš šios sutarties turės tiek treneriai, kurie vyks į stažuotes, tiek vaikų akademijos auklėtiniai, net ir jų tėvai“, – teigė „Utenio“ klubo direktorius Artūras Gimžauskas.

Kiogės klubas įsipareigojo kasmet priimti po keturis „Utenio“ žaidėjus ir trenerius stažuotėms, o Danijos ekipos vadovas P. Rudas Lietuvoje ves seminarus treneriams. Naujieji partneriai taip pat padės ieškoti žaidėjų Danijos rinkoje, kurie galėtų papildyti Utenos klubo gretas.

Savo ruožtu „Utenis“ talkins Kiogės klubui organizuoti žaidėjų stovyklą Lietuvoje bei ieškos žaidėjų mūsų šalies rinkoje, kurie galėtų prisijungti prie „HB Koge“ klubo.

Taip pat partneriai dalinsis patirtimi ir informacija apie klubų valdymą, rėmėjų paieškas, mokestines sistemas, verslo programas, turnyrus ir treniravimo filosofiją bei metodus.

„HB Koge“ įkurtas 2009-aisiais, sujungus Herfiolgės BK ir Kiogės BK klubus. Abi šios ekipos anksčiau buvo tapusios Danijos čempionėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)