„Utenio“ komanda į Lietuvos futbolo elito divizioną grįžo po 28 metų pertraukos.

Utenos komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas patenkintas pasirengimu sezonui ir yra įsitikinęs, kad praėjusio sezono I lygos bronzos laimėtojas „Utenis“ anksčiau ar vėliau ims skinti pergales ir A lygoje.

Besirengiantis 2015 metų sezonui „Utenis“ sužaidė septynerias kontrolines rungtynes. Per jas iškovojo tris pergales (prieš Vilniaus „Gariūnus“ 3:0, prieš Kazlų Rūdos „Šilą“ 2:1, prieš Pakruojo „Kruoją“ 2:0), vieną mačą baigė lygiosiomis (su „Šiauliais“ 0:0) ir tris sykius pralaimėjo (Lenkijos Suvalkų „Wigry“ 0:4, Latvijos Daugpilio „Daugava“ 1:2 ir „Trakams“ 1:2).

– Kaip pavyko pasirengti sezonui?

– Įgyvendinome viską, ką buvome suplanavę. Klubas sudarė puikias sąlygas dirbti. Ir žaidėjai dirbo susitelkę ir motyvuoti.

– Ar nejaučiate nerimo prieš startą elitiniame Lietuvos futbolo divizione?

– Visus varžovus gerbiame, bet jokios jų baimės nejaučiame. Kodėl turime bijoti? Jei tik į savo darbą žiūrėsime taip, kaip žiūrėjome iki šiol, rezultatai anksčiau ar vėliau bus. Aišku,kovo mėnesį mūsų laukia rungtynės su penkiais stipriausiais šalies klubais – tai bus nelengvas išbandymas.

– O pats pirmas – su čempionu Vilniaus „Žalgiriu“ jo aikštėje...

– Taip – „Žalgiris“ yra stipriausias Lietuvos klubas. Neslepiu, kad jam turiu sentimentų ir man tas mačas Vilniuje – sugrįžimas į namus. „Žalgirį“ aš stebiu iš šalies ir matau, kaip jis vis kyla. Yra ir mums iš ko pasimokyti, į ką lygiuotis. Bet tai nereiškia, kad turime dar prieš mačą jiems pasiduoti.

– Ar bandysite taikytis prie kiekvieno varžovo žaidimo, ar žaisite taip, kaip patinka jums ir tegu varžovai taikosi prie „Utenio“?

– Visas trenerių štabas analizuos kiekvieno priešininko žaidimą ir galvosime, kaip geriau sužaisti prieš jį.

– „Žalgirio“ žaidimą jau išanalizavote?

– Visi šios komandos žaidėjai yra aukščiausios kvalifikacijos futbolininkai. Ką jau kalbėti apie tokį žaidėją, kaip Deividas Šemberas. Be to, šiemet „Žalgiris“ dar labiau sustiprėjo. Beje, vienu geriausių šio klubo žiemos pasirinkimu laikau trenerį Valdą Dambrauską.

– Bandysite užsidaryti gynyboje?

– Aš kaip tik visada stengiuosi to nedaryti ir manau, kad žaidėjai turi jausti malonumą žaisdami futbolą. Statyk su „Žalgiriu“ kokį nori „autobusą“, visvien vieną įvartį praleisi. Kam to reikia? Kodėl nepabandyt ir pačiam įmušti?

– Rengdamasis sezonui „Utenis“ neblogai žaidė kontrolinėse rungtynėse su A lygos klubais.

– Kontrolinės ir oficialios rungtynės labai skiriasi. Per kontrolinius mačus komandos turi savo uždavinius, tikrina žaidėjus. O oficialios kovos – mūšiai dėl pergalių, dėl taškų.

– Ar visose „Utenio“ pozicijose yra tie žaidėjai, kurių ir reikėjo komandos vyriausiajam treneriui?

– Kiekvieną žaidėją į komandą rinkausi pagal tą biudžetą, kurį turime. Ir nesirinkau garsių pavardžių, žvaigždžių. Noriu, kad žvaigždė būtų komanda. Svarbiausia buvo suburti bendraminčių kolektyvą. Turėti tuos karius, su kuriais nebūtų baisu eiti į karą.

– Kokia stipriausia „Utenio“ pusė?

– Kolektyvas, komandinė dvasia.

– Kokius tikslus keliate šį sezoną?

– Neskrajojame padebesiais, vaikščiojame žeme. Todėl ir mūsų tikslas ant tos žemės kuo tvirčiau atsistoti – įsitvirtinti stipriausioje lygoje. Ir žaisti taip, kad kiekvienas klubas su „Uteniu“ skaitytųsi.

– Ar negadins kovinės nuotaikos tai, kad kurį laiką namų mačus turėsite žaisti Viliuje, Visagine?

– Teks jau pakentėti, kol Utenos stadiono aikštėje bus galima rungtyniauti. Aišku, esame suinteresuoti, kad kuo greičiau tai būtų įmanoma. Žinau, kad uteniškiai pasiilgę futbolo, o mes pasiilgę uteniškių. Nors iki Visagino važiuoti viso labo 70 kilometrų. Tai tikrai nėra didelis atstumas. Tačiau, bet kokiu atveju – ar Vilnius, ar Visaginas, ar Panevėžys – tik formaliai mūsų namai, Utenos nė vienas jų neatstos.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)