Vieną įvartį nugalėtojams mače Montevidėjuje, kurį stebėjo 65 tūkstančiai žiūrovų, pelnė Dario Silva (14 min.), du - Richardas Moralesas (70 ir 90 min.).

Urugvajus tapo penktąja Pietų Amerikos komanda, būsimosiose pirmenybėse po Argentinos, Paragvajaus, Ekvadoro ir Brazilijos.

Dukart pasaulio čempionė (1930 ir 1950 metais) Urugvajaus rinktinė pasaulio čempionato finaliniame etape dalyvaus jau dešimtąjį kartą, tačiau po 22 metų pertraukos.

Be varžybų šeimininkų - japonų ir korėjiečių, Azijai atstovaus Kinija ir Saudo Arabija.

Planetos futbolo pirmenybėse taip pat dalyvaus 15 Europos rinktinių (Prancūzija, Lenkija, Švedija, Ispanija, Rusija, Anglija, Kroatija, Portugalija, Danija, Italija, Turkija, Belgija, Slovėnija, Vokietija ir Airija), penkios Afrikos vienuolikės (Kamerūnas, Nigerija, Senegalas, Tunisas, PAR), bei trys Šiaurės, Centrinės Amerikos ir Karibų jūros baseino konfederacijos (CONCACAF) atstovės (Kosta Rika, JAV, Meksika).

Okeanijos čempionams Australijos futbolininkams nepasisekė jau trečią atrankos ciklą iš eilės. Iš pradžių atkrintamajame mače jie 1:2 pralaimėjo Argentinos futbolininkams ir nepateko į 1994 metų pasaulio čempionatą, o po ketverių metų dėl teisės žaisti 1998 metų pasaulio čempionato finaliniame etape australus daugiau įmuštų įvarčių svečiuose dėka įveikė Irano komanda.

2002 metų pasaulio futbolo čempionato burtai bus traukiami gruodžio 1 dieną Pusane (Pietų Korėja).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją