Vienintelis įvartis Sankt Galeno mieste sekmadienio vakarą krito jau antrąją minutę, kai tiksliai smūgiavo šeimininkų lyderis Xherdanas Shaqiri.

Per likusį laiką Šveicarijos rinktinė turėjo dar kelis neblogus šansus, tačiau lietuviams pavykdavo apsiginti, o kelis sykius svečių komandą traukė Tomas Švedkauskas.

Spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjęs rinktinės treneris Valdas Urbonas pagyrė savo auklėtinius ir teigė, jog pavyko įgyvendinti tam tikrus turėtus susitarimus.

„Sužaidėme pirmas rungtynes, oponentas buvo tikrai stipri Šveicarijos rinktinė. Apžvelgiant rungtynių eigą galiu pasakyti, kad nepatiko pirmos dvi minutės, kada mes praleidome įvartį, bet likusį laiką stengėmės organizuotai ir disciplinuotai laikytis žaidybinio plano, daug kas pavyko. Aišku, turiu atiduoti pagarbą žaidėjams, kurie tikrai įdėjo daug pastangų, kad nepraleistume antro įvarčio.

Galbūt norėjosi daugiau kūrybos, sukuriamų momentų prie varžovų vartų, bet šiai dienai tų momentų nebuvo daug ir mes neišspaudėme nieko tose situacijose“, – pasakojo specialistas.

Įvartis krito lietuviams suklydus netoli savo vartų, vėliau kelios panašios klaidelės baigėsi šveicarų atakomis. Kaip teigė V. Urbonas, tam įtaką daryti galėjo ir startinis jaudulys.

„Galbūt tas startinis jaudulys darė savo, tai irgi darė įtaką, kol mes grįžome į savas vėžes, tai, ką planavome. Pirmas 20 minučių vyko tarsi tam tikra reabilitacija po praleisto įvarčio, bet kuo toliau, tuo drąsiau jautėmės, ilgiau pavykdavo palaikyti kamuolį, prieiti iki varžovų vartų, tai tie momentai mums buvo svarbūs.

Antrame kėlinyje tam tikrais momentais pabandėme ir parizikuoti, bandėme didesnėmis jėgomis pulti ir spausti varžovą, bet tada pasimato varžovo klasė ir, jei jiems pavykdavo ištrūkti iš mūsų gniaužtų, tai kildavo problemos prie mūsų vartų.

Bet labai džiugu, kad visi žaidėjai atidavė maksimaliai viską, ką gali, ir pademonstravo kokybę ginantis, degė šitoms rungtynėms“, – teigė treneris.

Rungtynės neapsiėjo ir be kuriozų – jų startas vėlavo 15 minučių, o to priežastis – nesklandumai su vienais iš stadiono vartų, kurie, kaip paaiškėjo, buvo per aukšti. Kaip pasakojo V. Urbonas, su tokia situacija jis susidūrė pirmą sykį savo karjeroje.

„Tiesiogiai susidurti su tuo neteko, aišku, buvo šiek tiek keista, kad tokio lygio rungtynėse įvyksta tokie kazusai, bet turi nekreipti dėmesio į tai, ko negali pakeisti. Aišku, tai nėra dažna situacija futbole, bet tai turbūt nebuvo pagrindinis aspektas, kodėl rungtynių pradžioje susidūrėme su tokiomis problemomis“, – akcentavo strategas.

Treneris taip pat nepasinaudojo teise atlikti penkis turėtus keitimus ir į aikštę nuo atsarginių suolelio metė tris futbolininkus – Karolį Laukžemį, Tautvydą Eliošių ir Deimantą Petravičių.

„Noras darant keitimą yra pastiprinti žaidimą, pakeisti žaidimo eigą. Aišku, norėjosi priekyje galbūt galingesnio Karolio Laukžemio žaidimo, tikėjausi truputį daugiau, kadangi žaidimas perėjo į tokią fazę, kada norėjosi paspausti varžovus aukščiau ir pabandyti kažką sukurti baudos aikštelėje. Jis ten yra pajėgus žaidėjas, bet tai galbūt nepavyko.

Tautvydas Eliošius tikrai tvarkingai išėjo į aikštę ir tikrai neprarado kamuolių, Deimanto Petravičiaus išleidimą nulėmė tai, kad jis turi sprogstamą greitį ir momentais gali įveikti varžovą vienas prieš vieną ir kažkur sukurti situaciją.

Kitiems žaidėjams gal įeiti į tokio tempo, tokio intensyvumo žaidimą yra ganėtinai sudėtinga, tai šiai dienai panaudojome tris keitimus, bet tai nereiškia, kad kiti žaidėjai yra blogesni, manau, kad kiti turės šansą pasirodyti trečiadienio rungtynėse su italais“, – sakė V. Urbonas.

Jis taip pat pagyrė ir vidurio gynėjų porą Vytą Gašpuitį ir Marką Benetą, kuriems, kaip teigė treneris, pavyko atsitiesti po sunkios kovos Kosove.

„Aišku, tai yra nauja vidurio gynėjų pora, susiformavusi dėl tam tikrų priežasčių, kaip Edvino Girdvainio trauma ar Mindaugo Palionio nebuvimas. Jei žiūrėtume šios poros evoliuciją, tai buvo daug klaidų rungtynėse su Kosovu, bet išanalizavome tas klaidas, padarėme išvadas ir manau, kad šiandien jie abu buvo kertiniai žmonės, kurie ginant savo vartus atliko tikrai didelį darbą, kartu su Tomu Švedkausku ir Egidijumi Vaitkūnu ir Sauliumi Mikoliūnu.

Nenorėčiau kažko išskirti, bet kaip komanda tikrai kovingai gynėmės ir likau patenkintas tuo žaidimu, kurį vidurio gynėjai demonstravo“, – dėstė V. Urbonas.

Jau trečiadienį komandos laukia akistata su grupės favorite Italijos rinktine. Rinktinės trenerio teigimu, svarbiausia iki to laiko yra tinkamai atsistatyti ir pasiruošti rungtynėms

„Aišku, šiai minutei galbūt reikėtų galvoti apie atsistatymą, grįžimą namo ir ruošimąsi šioms rungtynėms. Gali būti ir pakeitimų sudėtyje, žaisime savo stadione, ant dirbtinės dangos, tai ir daro tam tikrą įtaką. Dabar turime dvi dienas atsipūsti ir rimtai pasiruošti namų rungtynėms su Italija“, – sakė jis.

Tuo tarpu spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs rinktinės saugas Vykintas Slivka kalbėjo, jog, su didesniu fortūnos šypsniu, buvo galima išplėšti ir lygiąsias.

„Apmaudu, kad praleidome greitą įvartį, visi žinome, kad Šveicarija turi labai gerą komandą ir manau, kad šiandien kovojome garbingai ir su trupučiu sėkmės galėjome išplėšti lygiąsias“, – sakė žaidėjas.

Trečiadienio rungtynės su Italijos rinktine vyks nuo 21.30 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)