„Po finalinio rungtynių teisėjo švilpuko A. Ševčenka priėjo prie sirgalių tribūnos. Prie jo priėjo kažkoks sirgalius, galbūt pažįstamas. Jie apsikabino ir treneris jau ėjo atgal, tačiau tuomet nusileido dar vienas sirgalius, kurį čekų policininkai griebė norėdami sulaikyti. Kilo incidentas, emocijų įkarštyje gavo ir treneris“, – pasakojo ukrainiečių žurnalistas Vladas Dudka.

Rusijos žiniasklaidoje incidentas pateikiamas kiek kitaip – konfliktas kilo ukrainiečių fanams mėginant prasibrauti į aikštę. Policija sulaikė kelis sirgalius, pastarieji plūstelėjo atgal į tribūną ir sulaužė keletą kėdžių. Į įvykių sūkurį nėrė ir A. Ševčenka, mėginęs nuraminti savo šalies fanus.

„Nedramatizuokime situacijos, – vėliau prašė Ukrainos rinktinės vedlys. – Manau, kad iš pradžių kažkas tiesiog netyčia iškrito už tvorelės ir policija į tai sureagavo. Suprantu ir juos. Stengiausi juos sulaikyti ir pasiimti tuos vaikinus su savimi, neleisti įsiplieksti konfliktui. Čia niekas nekaltas, taip nutiko. Tikiuosi, visus paleis ir viskas bus gerai“.

Ukrainos rinktinės startas UEFA Tautų lygoje buvo sėkmingas – A. Ševčenkos auklėtiniai įveikė čekus 2:1. Pergalingą įvartį per teisėjo pridėtą laiką pelnė Aleksandras Zinčenka.

Rugsėjo 9 dieną ukrainiečiai žais namie jau kitas rungtynes su Slovakijos nacionaline ekipa. Dvikova vyks Lvovo arenoje už uždarų durų – tokia bausmė pritaikyta dėl anksčiau netinkamo ukrainiečių sirgalių elgesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)