Pristatyme, kuris vyko Lietuvos futbolo federacijos konferencijų salėje, dalyvavo ne tik FK „Žalgirio“ vadovė Vilma Venslovaitienė, Ukrainos Respublikos ambasadorius Lietuvoje V. Žovtenka, žurnalo „Time and Fashion“ ir paramos fondo „ChildrensosUkraine“ iniciatoriai.

„Mes tęsiame pasiruošimą pagrindiniam „Žalgirio“ sezono tikslui – geram pasirodymui UEFA Čempionų lygoje. Kartu su trenerių štabu svarstėme ne vieną variantą ir kartu buvo priimtas sprendimas pasikviesti Ukrainos komandą. Manome, kad tai yra gero lygio komanda.

Visada akcentuojame, kad „Žalgiris“ – daugiau nei futbolas. Sprendimą dėl paramos priėmėme dėl visiems žinomų aplinkybių Ukrainoje. Norime padaryti ne tik sportinį renginį vilniečiams, bet ir prisidėti prie vaikų gerovės. Todėl dalį surinktų pajamų skirsime Ukrainos vaikams, kad jie vasarą galėtų atvykti į Lietuvoje esančią sanatoriją ar stovyklą.

Prekyba bilietais vyksta jau nuo trečiadienio, o mažiausia kaina bus 4 eurai. Tikime, kad geri tikslai paskatins žmones susirinkti į stadioną ir visi kartu surinksime kuo daugiau lėšų, kurias galėsime skirti vaikams“, - sakė FK „Žalgirio“ direktorė V. Venslovaitienė.

Ambasadorius V. Žovtenka džiaugėsi, kad Lietuvos ir Ukrainos ekipų rungtynės įvyks būtent Vilniuje.

„Malonu, kad tai bus ne tik futbolo mačas, bet kartu bus stengiamasi padėti vaikams iš Rytų Ukrainos. Odesoje yra vaikų darželis, jame gyvena 200 žmonių, iš kurių yra 70 vaikų. Džiugu, kad Lietuvoje atsirado tokia parama ir bus galima pagelbėti šiems vaikams“, - sakė V. Žovtenka.

Prie šios socialinės iniciatyvos prisidės ir žurnalas „Time and Fashion“, kuris nuo 2012 metų glaudžiai bendradarbiauja su Ukrainos ambasada Lietuvoje ir stengiasi padėti Ukrainos vaikams, kuriems pagalbos itin reikia. Tam netgi yra sukurtas paramos fondas „ChildrensosUrkraine“.

„Džiaugiuosi, kad turime Lietuvoje tokią socialinę veiklą ir galime padėti Ukrainai. Neketiname apsiriboti vien šiomis rungtynėmis ir mes tęsime šį gerą darbą“, - sakė žurnalo „Time and Fashion“ spaudos atstovė.

Rungtynės tarp FK „Žalgirio“ ir Lvovo FK „Karpaty“ įvyks kovo 30 dieną Lietuvos futbolo federacijos stadione, 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)