Ukrainai košmariškai susiklostė kėlinių pirmosios minutės: 5 min. po Raheemo Sterlingo perdavimo kamuolį į vartus nukreipė Harry Kane'as.

Vos prasidėjus antram kėliniui po standartinės situacijos smūgiu galva pasižymėjo gynėjas Harry Maguire'as.

Po tokio dūrio neatsigavę ukrainiečiai 50 min. vėl buvo priversti stebėti anglų džiaugsmingas emocijas: po Luke'o Shaw perdavimo iš krašto dar kartą kamuolį į vartus nukreipė H. Kane'as.

Ukrainiečių triuškinimą tęsė po keitimo aikštėje pasirodęs Jordanas Hendersonas, kuris 63 min. po kampinio galva kamuolį nukreipė į vartus.

Anglija pusfinalyje susitiks su Danija, kuri šeštadienį ketvirtfinalyje 2:1 įveikė čekus.

Anglija į pusfinalį pateko pirmą kartą nuo 1996-ųjų, Ukraina apskritai pirmą kartą žaidė Europos čempionato atkrintamosiose.

Pusfinalių poros:

Liepos 6 d. Italija – Ispanija (Wembley stadionas)

Liepos 7 d. Anglija – Danija (Wembley stadionas)

Rezultatas

Ukraina 0 – 4 Anglija

5' [0:1] Harry Kane'as

46' [0:2] Harry Maguire'as

50' [0:3] Harry Kane'as

63' [0:4] Jordanas Hendersonas

Anglija - Ukraina


Anglija čempionatą D grupėje pradėjo pergale 1:0 prieš kroatus, antrame mače 0:0 išsiskyrė su Škotija, trečiame grupės mače 1:0 pranoko čekus.

Grupėje pirmą vietą užėmę anglai aštuntfinalyje nutraukė vokiečių prakeiksmą ir Londone Wembley stadione 2:0 įveikė Joachimo Lowo kapelą. Tai pirmoji svarbiuose turnyruose anglų pergalė prieš šios šalies rinktinę nuo 1966-ųjų.

Tuo metu ukrainiečiai C grupės pirmame mače 2:3 nusileido Nyderlandams, 2:1 įveikė Šiaurės Makedoniją ir 0:1 nusileido austrams.

Kone paskutiniu bilietu į aštuntfinalį prasmukę ukrainiečiai čia įrodė, jog jie pelnytai pateko į antrintamąsias. Akistatoje su švedais prireikė pratęsimo, o jo paskutinėmis akimirkomis pergalę išplėšė po keitimo aikštėje pasirodęs čempionato debiutantas Artiomas Dovbykas – 2:1.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės. Iš viso turnyrą pradėjo 24 rinktinės, 8 iš kurių iš čempionato pasitraukė po pirmojo etapo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (447)