Tuo tarpu Intertoto taurės varžybos apskritai bus panaikintos, o UEFA taurės turnyre dar kartą bus pakeistas formatas.

Permainos laukia ir Čempionų lygos dalyvių atrankoje. Planuojama, jog pagal rezultatus nacionaliniuose čempionatuose vietas prestižinėse pirmenybėse užsitikrins 22 ekipos (15 iš šių vietų atiteks pajėgiausių senojo žemyno šalių klubams), o likusių likimas spręsis specialiame atrankos turnyre.

Į Čempionų lygą iš tokių valstybių kaip Anglija, Ispanija ar Italija iškart pateks trys pajėgiausios komandos pagal praėjusio sezono rezultatus, o ketvirtoji turės žaisti minėtame atrankos turnyre, kuriame turėtų susirinkti nemažai pajėgių visos Europos ekipų.

Tokie sprendimai priimti UEFA vykdomojo komiteto susitikime Liucernoje.

Pirmąjį savaitgalį vyksiantį finalą 2010-aisiais pretenduoja surengti Londono "Wembley", Miuncheno "Allianz Arena", Berlyno Olimpinis, Valensijos "Mestalla" bei Madrido "Santiago Bernabeau" stadionai.

UEFA taurės turnyro formatas turėtų kisti tarp 2009-2012 metų.

Manoma, jog šiose pirmenybėse turėtų atsirasti 12 grupių po 4 komandas, iš kurių dvi stipriausios pateks į atkrintamąsias varžybas. Ten prie jų prisijungs klubai, UEFA Čempionų lygos pirmajame grupių etape užėmę trečiąsias vietas.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją