Sūduva“, pagal burtų rezultatus, turėjo pirmą mačą su Makedonijos „Turnovo“ ekipa žaisti Skopjėje, o antrą susitikimą - Marijampolėje.

Tačiau antradienį UEFA sukeitė marijampoliečių rungtynių namuose ir svečiuose vietas, dėl to, kad liepos 4 d. Makedonijos sostinėje burtai lėmė dar dvejas rungtynes, o UEFA taurės nuostatuose skelbiama, kad vieną dieną viename mieste gali vykti ne daugiau nei vienerios rungtynės.

Dar vienos „atliekamos“ rungtynės Skopjėje buvo nukeltos į kitą dieną.

Todėl liepos 4 dieną Lietuvoje vyks trys Europos lygos pirmo atrankos etapo mačai, o po savaitės, visos trys lietuvių komandos žais svečiuose.

„Nežinau, kaip klubui, bet mums nuo šio pakeitimo - tik geriau. Jeigu įveiksime „Turnovo“, savaitę galėsime paatostogauti Balkanuose iki rungtynių Splite“, - pakeitimą įvertino vienas „Sūduvos“ aistruolių lyderių Laurynas Liukaitis.

Jeigu Marijampolės klubas praeitų Makedonijos ekipą, jam po savaitės tektų rungtyniauti svečiuose su Splito „Hajduk“ (Kroatija) komanda.

„Kruoja“ buvo užregistravusi UEFA taurės rungtynėms LFF stadioną Vilniuje. Tačiau, kadangi liepos 4 dieną Vilniuje „Žalgiris“ žais su Dublino „Saint Patrick's“ klubu (Airija), „Kruojai“ rungtyniauti su Minsko „Dinamo“ (Baltarusija) teks Šiauliuose.