Europos masinio futbolo renginių pradžia – Kaune

Lietuvoje viešintis UEFA prezidentas paskelbė Europos masinio futbolo dienai skirtų renginių pradžią. Jie startavo Kaune renginiu - „UEFA Grassroots day – švęskime futbolą kartu!“.

Panašūs renginiai startuoja ir visoje Europoje, mat gegužės antra savaitė yra oficialiai skirta UEFA masinio (Grassroots) futbolui - 53 Europos futbolo asociacijų sąjungai priklausančiose šalyse startuoja renginiai po „UEFA Grassroots day“ vėliava.

„Esu labai patenkintas viešėdamas Lietuvoje. Paskutinį kartą čia viešėjau, kuomet buvo atidaryta futbolo akademija. Tuomet buvo labai šalta, šiandien – šiek tiek šilčiau. Manau, jūs puikiai padirbėjote vystydami futbolo infrastruktūra. Taip pat džiaugiuosi, kad Lietuvoje didelis dėmesys skiriamas vaikų, jaunimo futbolui. Tikiuosi, ir ateityje šie projektai bus plėtojami“, - viešėdamas Kaune kalbėjo M. Platini.

Dėl stadionų būklės – gėda

Daugiausiai klausimų M. Platini sulaukė dėl kovo pabaigos įvykių, kuomet dėl tragiškos Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadiono vejos kokybės teisėjai tik paskutinėmis akimirkomis leido rungtyniauti.

„Norėtųsi, kad būtų vystomas nacionalinio stadiono projektas. Tikiuosi, kad Vyriausybė priims atitinkamus spendimus, nes Lietuva – kone vienintelė Europoje neturi nacionalinio stadiono (...). Tiek stadionas, tiek veja nebuvo gero lygio. Kai į Lietuvą atvyksta pasaulio čempionai ir dėl aikštės kokybės nenori žaisti – yra baisu“, - kalbėjo M. Platini, kuris Lietuvą paliks ankstų šeštadienio rytą.

Tuo tarpu Lietuvos sporto funkcionieriai teisinosi, kad šiais metais didžiausias dėmesys skiriamas rugpjūčio pabaigoje startuosiančiam Europos krepšinio čempionatui.

„Taip jau susiklostė, kad šiais metais didžiausias dėmesys skiriamas Europos krepšinio čempionatui, arenoms, infrastruktūroms. Tačiau šie metai buvo lūžis, kuomet didesnis dėmesys skiriamas ne tik krepšiniui, bet ir kitoms sporto šakoms – tarp jų ir futbolui.

Negerai, kad mes neturime reprezentacinio stadiono, tačiau tikiu, kad Lietuva turės savo stadioną ir ne vieną. Diskutuojama, apie Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono sutvarkymą bei apie futbolo bazių Vilniuje renovaciją. Taip pat bandome rasti finansavimą, kad būtų baigti nacionalinio stadiono Vilniuje statybos darbai. Būtų nepadoru, jei darbai nebūtų užbaigti“, - sakė Klemensas Rimšelis, Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas.

Planuojama, kad Kauno stadiono rekonstrukcijai bus skirta 10 mln. Lt.

Tuo tarpu Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius informavo, kad penktadienį UEFA buvo priimtas sprendimas skirti 2,3 mln. eurų buvusiam „Vėtros“ stadionui Vilniuje. Planuojama, kad atlikus visus darbus stadionas atitiks UEFA 3-ios kategorijos reikalavimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją