Kaip praneša portalas Sport.pl, rungtynes Poznanėje stebėjęs UEFA delegatas Dennisas Cruise'as renginio saugumo užtikinimą savo ataskaitoje įvertino „patenkinamai“. O dėl antilietuviško išpuolio pradėta pažeidimo procedūra dėl dviejų UEFA disciplinos reglamento pažeidimų.

Anot portalo, „Lech“ vertinamas dėl reglamento 14 straipsnio pažeidimo, t.y. dėl žmonių žeminimo dėl jų odos spalvos, rasės, religijos ar etninės kilmės. UEFA atskirai vertina du glaudžiai susijusius faktus: transparanto iškabinimą ir stadiono personalo negebėjimą užtikrinti, kad lietuvius žeidžiantis užrašas būtų pašalintas. Tai UEFA vertina kaip du atskirus pažeidimus.
„Žalgirio“ ir „Lech“ rungtynėse - antilietuviškas išpuolis

Anot Sport.pl, „Lech“ klubui už šiuos pažeidimus gali būti taikomos labai įvairios sankcijos. Tai gali būti ir piniginė bauda, ir ištikimiausių fanų tribūnos ar net viso stadiono uždarymas artimiausioms Europos taurių varžyboms. Tiesa, šį variantą būtų galima taikyti tik kitame klubinio futbolo sezone, mat kritęs akistatoje su „Žalgiriu“, „Lech“ pasirodymą europinėje arenoje jau baigė. Griežčiausia galima UEFA sankcija – klubo eliminavimas iš Europos taurių varžybų. Tačiau abejotina, ar bus imtasi tokių griežtų priemonių.

„Lech“ savo paaiškinimus UEFA jau pateikė. Sport.pl praneša, jog klubas taip pat ėmėsi priemonių prieš savo sirgalius: portalo žiniomis, Poznanės komandos administracija ketina keisti visas stadiono patalpų ir vartų spynas, įtardama, jog fanklubo „Wiara Lecha“ aršuoliai turi pasidarę nuo jų raktus.

Dėl „Lech“ pseudosirgalių išpuolio į Lietuvą plaukia atsiprašymai iš visos Lenkijos: pradedant eiliniais piliečiais ir baigiant futbolo federacijos vadovybe bei įtakingais politikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)