Rasistiniai šūkiai „Vicente Calderon“ stadione liejosi per rugsėjo mėnesį Madride vykusias Čempionų lygos rungtynes tarp „Atletico“ ir „Marseille“ komandų.

Artimiausias Čempionų lygos namų rungtynes su „Liverpool“ ir Eindhoveno PSV klubais „Atletico“ turės žaisti aikštėje, esančioje ne arčiau nei 300 km nuo Madrido. Bausmė bus pratęsta dar vienerioms rungtynėms, jei per artimiausius penkerius metus Madrido stadione pasikartos bent vienas incidentas.

UEFA taip pat dvejoms rungtynėms diskvalifikavo Madrido vienuolikės vyriausiąjį trenerį Javierą Aguirre, kuris įžeidinėjo „Marseille“ futbolininką Mathieu Valbueną.

„Bausmė atspindi mūsų naująją strategiją: „nulis tolerancijos rasizmui“. Norime, kad klubų rungtynės būtų žaidžiamos tokia dvasia, kokia tvyrojo per 2008 m. Europos čempionatą“, - griežtą sprendimą komentavo UEFA atstovas Williamas Gaillardas.

Įdomu tai, kad šiuo sprendimu liko nepatenkinti „Liverpool“ klubo atstovai.

„Tiesą sakant, šis sprendimas yra kiek pavėluotas. Apie 3 tūkst. mūsų sirgalių keliaus į rungtynes su „Atletico“, tad stadiono pakeitimas gali sugriauti jų kelionės planus. UEFA turėtų atsižvelgti ir į kitas komandas, prieš priimdama tokius sprendimus“, - antradienį teigė Liverpulio klubo vadovas Rickas Parry.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją