Pirmi atrankos mačai bus žaidžiami 2014 metų rudenį. Dvi geriausios grupės komandos ir viena geriausią rezultatą parodžiusi bei trečią vietą grupėje užėmusi komanda pateks į kitą atrankos etapą, kuris bus žaidžiamas 2015 metų pavasarį. Tada septynių grupių nugalėtojai prisijungs prie čempionato šeimininkės Graikijos ir 2015 metų liepos mėnesį varžysis Europos U-19 čempionate.

Europos U-19 čempionato atrankos burtus traukė UEFA Jaunimo ir Mėgėjų komiteto direktorius Jimas Boyce'as bei Lietuvos U-19 rinktinės kapitonas Lukas Artimavičius. Jis atsiėmė praėjusių pirmenybių šeimininkei Lietuvai skirtą UEFA skirtą Garbingo žaidimo („Fair Play“) prizą.

DELFI primena, kad 2013 metų Europos U-19 futbolo čempionatas liepos 20-rugpjūčio 1 dienomis pirmą kartą vyko Lietuvoje. Jame dalyvavo 8 komandos. Pirmą kartą tokio lygio čempionate žaidė ir Lietuvos vaikinų rinktinė. Ji 2:3 nusileido Nyderlandams, 0:2 – Ispanijai ir 2:4 Portugalijai. Turnyro nugalėtojais tapo Serbijos atstovai, finale 1:0 įveikė Prancūziją.

L. Artimavičius su J. Boyce'u ištraukė ir 2014 metų Europos U-19 čempionato elitinio (antrojo) atrankos etapo burtus. Komandos, tarp kurių buvo ir Lietuva, buvo suskirstytos į 7 grupes ir tik grupių nugalėtojai prisijungs prie čempionato šeimininkės Vengrijos. Šis Europos U-19 čempionatas vyks 2014 metų liepos 19-31 dienomis.

Lietuva pateko į sunkią antrojo etapo atrankos grupę. Mūsiškiams dėl patekimo į 2014 metų Europos U-19 čempionatą teks susigrumti su tokiomis rinktinėmis kaip Ispanija, Danija ir Vokietija.

52 jaunimo rinktinės varžysis ir pirmajame Europos U-17 čempionato atrankos etape. Patekimo principas į pagrindinį Europos U-17 čempionato turnyrą, kuris vyks Bulgarijoje, yra toks pat kaip ir U-19 čempionato. Tiesa, į antrą atrankos etapą iškart pateko ne Ispanija, o geriausią reitingą turinti Vokietija.

Taip pat į antrą atrankos etapą pateks ne viena trečią vietą su geriausiu rezultatu užėmusi rinktinė, bet penkios. Taigi, pagrindiniame turnyre Bulgarijoje be čempionato šeimininkės žais dar 15 rinktinių.

Lietuvos U-17 rinktinė pirmajame atrankos etape varžysis 11 grupėje kartu su Ispanija, Slovakija ir Liuksemburgu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)