„Apie varžovus beveik nieko nežinome. Gavome jų vienerių rungtynių įrašą, bet jis yra prastos kokybės, todėl tikrą ir teisingą įspūdį susidaryti sunku“, - prieš kelionę DELFI sakė „Vėtros“ komandos vyriausiais treneris Virginijus Liubšys.

Kadangi „CS Grevenmacher“ namų „Stade Op Flohr“ stadionas neatitinka UEFA keliamų reikalavimų, dvikova su „Vėtra“ vyks sostinės Liuksemburgo nacionaliniame „Stade Josy Barthel“ stadione, kur rungtyniauja ir šalies rinktinė (talpina 8 tūkst. 54 žiūrovus).

„Mums labai patogiai pavyko organizuoti kelionę. Trečiadienį iš Vilniaus išskrendame į Prahą, iš Čekijos sostinės skrendame į Frankfurtą, Vokietijoje, o nuo ten iki Liuksemburgo liks jau tik pusantros valandos kelio autobusu. Visa mūsų kelionė truks tik 4-5 valandas. Tai labai gerai. Kiek sunkiau buvo gauti bilietus visai mūsų 26 žmonių delegacijai“, - DELFI pasakojo V. Liubšys.

Pasibaigusiame Liuksemburgo „Fortis Ligue“ čempionate „SC“ ekipa užėmė 3-ąją vietą, į priekį praleidus„F91 Dudelange“ ir „FC Differdange“ klubus. „Vėtros“ varžovai per praėjusį sezoną iš viso sužaidė 29 rungtynes, iš kurių 12 laimėjo, 7 baigė lygiosiomis ir 10 pralaimėjo, o jų įvarčių santykis - 57-39.

V. Liubšys planuoja turėti stipriausią sudėtį, tačiau jam nerimą kelią dviejų svarbių žaidėjų traumos.

„Paskutinėse A lygos rungtynėse su Pakruojo „Kruoja“ (vilniečiai laimėjo 3:0 - DELFI) mikrotraumą patytė Tadas Elijošius, bet tikimės, kad jis iki ketvirtadienio mačo atsigaus. Tačiau didesnį nerimą man kelia Tomo Ražanausko trauma. Tomas mums labai svarbus ir reikalingas žaidėjas. Jis susižeidė dar per susitikimą su „Šiauliais“ Vilniuje. Timptelėjo raumenį ir dabar jaučia skausmus. Tomas juda, bėgioja, bet ar galės mums padėti Liuksemburge – neaišku“, - dvejojo V. Liubšys.

„CS Grevenmacher" klubas buvo įkurtas 1909 metais ir šį sezoną švenčia apvalų 100 metų jubiliejų. Komanda šalies čempione tapo 2003 metais, taurę laimėjo 4 kartus, o UEFA turnyruose rungtyniauja nuo 1994-ųjų.

Vokiečio Herberto Herreso vadovaujamos ekipos 24 futbolininkų sąraše yra 8 vokiečiai, 4 prancūzai ir 12 Liuksemburgo pilietybę turinčių žaidėjų.

Trenerį V. Liubšį, žaidžiant su visiškai nepažįstamu varžovu išvykoje, tenkintų tik teigiamas rezultatas.

„Mane tenkintų rezultatyvios lygiosios 1:1 arba mūsų pergalė“, - lakoniškai DELFI kalbėjo „Vėtros“ strategas.

Komanda sėkmingai įveikusi Europos lygos varžybų pirmojo etapo barjerą, antrajame rate, kuris įvyks liepos 16 ir 23 dienomis, susitiks su „HJK“ klubu iš Suomijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją