Arsenalo klubas UEFA Čempionų lygos turnyro aštuntfinalio rungtynių su „Bayern“ ekipa laukia ne pačiomis geriausiomis nuotaikomis. „Kanonieriai“ praėjusį savaitgalį buvo eliminuoti iš Anglijos futbolo asociacijos (FA) taurės turnyro, o savo šalies pirmenybėse rikiuojasi tik penktoje vietoje. „Arsenal“ gerbėjai vis dažniau išreiškia nepasitikėjimą ekipos treneriu Arsenu Wengeru.

„Namuose rezultatas 0:0 yra labai geras Čempionų lygos atkrintamose varžybose. Žinoma, mes bandysime įmušti, tačiau nulinės lygiosios tikrai nebus katastrofa. Mes esame puolanti komanda, todėl aktyviai žaisime priekyje ir bandysime pasižymėti“, - žada „Arsenal“ treneris A. Wengeras.

Titulų ir skambių pergalių badas kamuoja ir „Bayern“ komandą. Vokiečiai suklupo praėjusio sezono Čempionų lygos turnyro finale, o ankstesnio sezono nacionalinėse pirmenybėse į priekį praleido Dortmundo „Borusia“ ekipą.

Bavarų klubas turės ir naują trenerį kitam sezonui. Juo tapsiantis Josepas Guardiola pakeis Juppą Heynckesą, kuris išvykdamas nori trinktelėti durimis. „Bayern“ futbolininkai šiuo metu užtikrintai pirmauja Vokietijos čempionate ir jiems reikia tik sėkmingai įveikti Čempionų lygos turnyro atkrintamas varžybas.

Po žiemos pertraukos bavarai laimėjo penkerias rungtynes iš eilės ir įmušė 13 įvarčių.

„Su „Bayern“ klubu dirbu antrą sezoną. Prieš metus mes neiškovojome titulų, o toks garsus klubas negali tiek laiko būti be trofėjų. Tai verčia susimąstyti. Žaidėjai motyvuoti ir jie alkani pergalių. Tai labai svarbus veiksnys ir mes judame į priekį“, - sakė „Bayern“ treneris J. Heynckesas.

„Arsenal“ komandai itin svarbiame Čempionų lygos mače negalės padėti ispanas Nacho Monrealis ir Laurent'as Koscielny. Tačiau į komandos sudėtį jau sugrįžo Carlas Jenkinsonas ir P. Mertesackeris. Būtent pastarasis kartu su kitu vokiečiu Luku Podolskiu puikiai pažįsta vokišką futbolą. Jie yra šios šalies rinktinės nariai.

„Mūsų laukia rimtas išbandymas. Mes labai norime nugalėti ir tai yra mūsų pagrindinis ginklas. Pasitikime savo jėgomis, belieka tik išeiti į aikštę ir nugalėti“, - kalbėjo „Arsenal“ ekipos saugas Mikelis Arteta.

Šiuo metu puikią formą demonstruoja „Bayern“ klubo puolėjas Mario Mandžukičius. Prognozuojama, kad jis, po žiemos pertraukos pelnęs 6 įvarčius iš komandos 13, ir pradės rungtynes starto sudėtyje. Aikštėje bavarams šįkart negalės padėti Jerome'as Boatengas, Claudio Pizzaro ir Holgeris Badstuberis.

„Tai bus labai sunkios rungtynės abiems komandoms. Abu klubai buvo verti patekti į Čempionų lygos atkrintamas varžybas. Todėl turime gerbti vieni kitus. Ankstesnėse rungtynėse „Arsenal“ ekipa patyrė pralaimėjimą, tačiau, manau, juos tai tik mobilizuos“, - pabrėžė „Bayern“ klubo saugas Bastianas Schweinsteigeris.

Kitose antradienio vakaro Čempionų lygos turnuyro rungtynėse „Porto“ klubas iš Portugalijos namuose priims „Malaga“ ekipą iš Ispanijos. „Malaga“ komanda savo šalies čempionate rikiuojasi ketvirtoje vietoje, tačiau Čempionų lygos grupių etapo varžybose įrodė savo jėgą už nugaros palikdami „AC Milan“ (Italija), Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) ir Briuselio „Anderlecht“ (Belgija) klubus.

„Man nebuvo staigmena, kad patekome į šitą etapą. Dabar mūsų laukia dvejos rungtynes, 180 minučių kovos. Mes susidursime su labai gera komanda, tačiau „Malaga“ ekipa taip pat įrodė, kad Čempionų lygoje turime puikias galimybes eiti toliau. Toks ir yra mūsų tikslas“, - mano „Malaga“ klubo treneris Manuelis Pellegrini.

Namuose žaisiantys portugalai turi vienintelį tikslą – nepraleisti įvarčio. O puikią formą šį sezoną demonstruojantis „Porto“ klubo puolėjų duetas: Jacksonas Martinezas ir Jemesas Rodriguzeas bus pasiruošę ir patys pasiųsti kamuolį į tinklą. „Porto“ futbolininkai turi progą laimėti 20-as rungtynes namuose iš eilės.

„Žinoma, mūsų tikslas yra pelnyti įvartį, o patiems - jo nepraleisti. Mes ketiname padaryti viską, jog tai išpildytume, o patys norėtume pasižymėti dukart. Tačiau, jeigu mums nepavyks pelnyti įvarčio, tai privalome nepraleisti patys ir tada viską spręsime antrose rungtynėse“, - sakė „Porto“ saugas Fernando.

Malagos komanda šį sezoną jau sulaukė UEFA dėmesio, kai dėl nesumokėtų atlyginimų juos diskvalifikavo iš kito sezono Europos turnyrų. Tiesa, ispanų klubui buvo leista baigti šių metų varžybas, tačiau jie dar turėjo sumokėti 300 tūkstančių eurų baudą.