Madrido „Real“ UEFA Čempionų lygos trofėjų laimėjo 14-ą kartą istorijoje. Per 17-a žaistų finalų „Los Blancos“ nesėkmę patyrė tik tris kartus.

„Real“ strategas Carlo Ancelotti taip pat įėjo į istoriją – laimėjo rekordinį ketvirtąjį Čempionų lygos titulą. 62-ejų metų specialistas dukart triumfavo su „AC Milan“ 2003 ir 2007 metais, o 2014-aisiais – su „Real“.


Pirmoje rungtynių dalyje aikštėje dominavo „Liverpool“, o Sadio Mane 20-ą min. turėjo realią galimybę pelnyti įvartį, tačiau „Real“ vartininkas Thibaut Courtois sugebėjo kamuolį nukreipti į vartų virpstą.

J. Kloppo auklėtiniai prieš pertrauką sumažino tempą, o tuo pasinaudojo „Real“ – Karimas Benzema po chaoso varžovų baudos aikštelėje pelnė įvartį, kuris po VAR peržiūros nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Antrojo kėlinio pradžioje Anglijos komanda vėl ėmė spausti „Los Blancos“, tačiau šie pateikė staigmeną. Po Valverde perdavimo Vinicius Junioras pasiuntė kamuolį į „Liverpool“ vartus ir 59-ą min. „Real“ jau pirmavo 1:0.

Fantastiškai toliau žaidė Belgijos rinktinės vartininkas T. Courtois, atrėmęs net auksinę Mohamedo Salah galimybę išlyginti rezultatą. „Real“ po pridėtų 5 minučių triumfavo 1:0.

Klubai kovojo ne tik dėl vertingiausio trofėjaus, bet ir solidaus piniginio prizo.

Finalo dalyviai automatiškai užsitikrino po 15,5 mln. eurų vien už patekimą į lemiamą kovą, o nugalėtojas susižėrė dar papildomus 4,5 mln. eurų bei gavo kelialapį į rugpjūtį vyksiantį UEFA Supertaurės finalą, kuriame laukia Europos lygos taurę laimėjęs Frankfurto „Eintracht“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)