Paryžiečiai pirmavo 2:0 po argentiniečių Ezequielio Lavezzi ir Javiero Pastore įvarčių 10-ą ir 43-ią minutėmis.

Kai atrodė, kad mačas taip ir pasibaigs, įvykiai pakrypo nenaudingai svečiams. 90-ą minutę Adilas Rami sušvelnino skirtumą 1:2, o dar po kelių akimirkų už visiškai bereikalingą šiurkščią pražangą prieš varžovą iš aikštės buvo pašalintas Zlatanas Ibrahimovičius. Jis privalės praleisti atsakomas rungtynes.

Kitą antradienio aštuntfinalio porą sudarė - Glazgo „Celtic“ (Škotija) ir Turino „Juventus“ (Italija) ekipos. Dvikova vyko Škotijoje, bet įtikinamą pergalę 3:0 šventė italai. Turiniečių gretose pasižymėjo trys puolėjai: Alessandro Matri (3-ią),Claudio Marchisio (77-ą) ir Mirko Vučiničius (83-ią minutėmis). Atsakoma dvikova Italijoje - dabar tik formalumas.

Rezultatai:

„Valencia“ 1 - 2 „Paris Saint Germain“.

10' Ezequiel Lavezzi [0 - 1]
43' Javier Pastore [0 - 2]
90' Adil Rami [1 - 2]

90+2' Zlatanas Ibrahimovičius (PSG) - raudona kortelė

„Valencia“: Vicente Guaita, Joao Pereira, Adil Rami, Ricardo Costa, Andres Guardado, Daniel Parejo, Ever Banega (46' Nelson Haedo Valdez), Tino Costa, Sofiane Feghouli (84' Jonathan Viera), Roberto Soldado, Jonas (46' Sergio Canales).

PSG: Salvatore Sirigu, Christophe Jallet, Alex, Mamadou Sakho, Maxwell, Lucas (53' Clement Chantome), Blaise Matuidi, Marco Verratti, Javier Pastore (88' Sylvain Armand), Ezequiel Lavezzi (76' Jeremy Menez), Zlatan Ibrahimovič.

Jau 10-ą minutę Paryžiaus klubas išsiveržė į priekį, kai įvartį pelnė Ezequielis Lavezzi. Vėliau iniciatyvą perėmė aikštės šeimininkai, kurie sukūrė keletą pavojingų progų. Tačiau 38-ą minutę aktyvusis argentinietis E. Lavazzi surengė dar vieną pavojingą išpuolį prie ispanų vartų, bet jo smūgis buvo nestiprus.

43-ią minutę paryžiečiai surengė kontrataką ir, gavęs puikų perdavimą iš dešinio sparno, smūgiu vartininkui Vicentei Guaitai tarp kojų antrą įvartį įmušė kitas argentinietis Javieras Pastore. Pirmas kėlinys baigėsi 2:0 PSG klubo naudai.

Antrame kėlinyje kamuolį toliau ilgiau kontroliavo „Valencia“ ekipa, bet pavojingiau atakavo Paryžiaus futbolininkai. 61-ą minutę ispanas Roberto Soldado veltui ketino išprašyti 11 metrų baudinį, o 63-ią minutę E. Lavezzi privalėjo trečią kartą nuginkluoti aikštės šeimininkų vartų sargą, bet sukirto kamuolį į jį.

Kai atrodė, kad mačas jau ir pasibaigs 2:0 PSG komandos naudai, 90-ą minutę Adilas Rami sušvelnino skirtumą 1:2, o dar po kelių akimirkų už pražangą prieš varžovą raudoną kortelę prie save išvydo Zlatanas Ibrahimovičius. Jis privalės praleisti atsakomas rungtynes, o tai joms suteikia intrigos.

„Celtic“ 0 - 3 „Juventus“.

3' Alessandro Matri [0 - 1]
77' Claudio Marchisio [0 - 2]
83' Mirko Vučiničius [0 - 3]

„Celtic“: Fraser Forster, Mikael Lustig (58' Adam Matthews), Kelvin Wilson, Efe Ambrose, Emilio Izaguirre, Charles Mulgrew, Scott Brown (80' Biram Kayal), James Forrest, Victor Wanyama, Kris Commons (73' Anthony Watt), Gary Hooper.

„Juventus“: Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Martin Caceres, Stephan Lichtsteiner, Arturo Vidal, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio, Federico Peluso (69' Simone Padoin), Mirko Vučinič (86' Nicolas Anelka), Alessandro Matri (81' Paul Pogba).

Jau 3-ią minutę svečiai iš Italijos pasižymėjo svarbiu įvarčiu. Kamuolį į škotų vartus pasiuntė Alessandro Matri. Kamuolys greitai buvo išmuštas iš vartų, todėl dėl viso pikto Claudio Marchisio antru smūgiu jį vėl pasiuntė į tinklą. Vis dėlto įvarčio autorystė po ilgų (20 minučių) svarstymo buvo pripažintas A. Matri.

28-ą minutę škotas Krisas Commonsas galėjo išlyginti rezultatą, bet nepataikė į vartus. Po pirmo kėlinio Turino komanda pirmavo 1:0.

Antrame kėlinyje škotai atkakliai siekė išlyginti rezultatą, bet 77-ą minutę italai surengė idealią kontrataką. po kelių tikslių perdavimų puolimo smaigalyje atsidūręs C. Marchisio suklaidino oponentą ir įmušė antrą įvartį - 0:2. Netrukus buvo surengta dar viena „Senosios senjoros“ ataką ir trečias „Juventus“ klubo puolėjas Mirko Vučiničius trečiąsyk nuginklavo priešininkų vartininką - 0:3. Atsakomos rungtynės - tik formalumas.

Atsakomas rungtynes komandos kovo 6-ą dieną žais Italijoje bei Prancūzijoje.

2012-2013 metų sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės gegužės 25-ą dieną Vemblio stadione Londone (Anglija).