Rungtynės tokio vardo nepateisino: beviltiškai atrodžiusi „Barca“ krito po bavarų kojomis net 2:8 (1:4).

„Bayern“ turnyro pusfinalyje susigrums su „Manchester City“ ir „Lyon“ poros laimėtojais.

Antrą vietą Ispanijos „La Liga“ čempionate šiemet užėmusi „Barcelona“ pirmą kartą nuo 2008-ųjų sezoną baigė be trofėjų. Tam, kad taip neatsitiktų, katalonai privalėjo peržengti galingai žaidžiančių ir susitikimo favoritais laikytų bavarų barjerą.

Taip neatsitiko: vienpusio eismo taisyklėmis vykusiame ketvirtfinalyje „Bayern“ išdarinėjo, ką tik norėjo, ir paliko iš varžovų šlapią vietą.

Intriga šiame mače trumpam buvo pakvipę tik du kartus: kai 7 minutę kamuolį į savo vartus netyčia nukreipė ir rezultatą išlygino Davidas Alaba, bei 57 min., kai Luisas Suarezas sušvelnino atsilikimą iki 2:4.

Visgi 63 min. Joshua Kimmicho pelnytas įvartis galutinai demoralizavo katalonus ir per likusį laiką jie geriausių atveju tepriminė Ispanijos „Segunda“ lygos ekipą.

Sužaidus vos pusvalandį „Bayern“ po Thomo Mullerio dublio ir Ivano Perišičiaus bei Serge'o Gnabry įvarčių pirmavo 4:1, o antrame kėlinyje pridėjo dar keturis tikslius smūgius: dukart tai padarė „Barcelonai“ priklausantis, bet išnuomotas Philippe'as Coutinho, po sykį – J. Kimmichas ir Robertas Lewandowskis.

Šiemet praktiškai nesustabdomi vokiečiai jau iškovojo ne tik „Bundesligos“ titulą, bet ir šalies taurę.

Ko gero, pagrindinė „Bayern“ pergalių priežastis – R. Lewandowskio forma. 54 įvarčiai per 45 šio sezono rungtynes – toks yra lenko kraitis. Iškalbingas ir kitas faktas: bavarų puolėjas šį sezoną UEFA Čempionų lygoje aikštės be įvarčio nepaliko nė viename mače, o iš viso jų prikaupė jau 14, t. y. daugiau nei dvigubai daugiau už bet kurį kitą turnyro žaidėją.

Lionelis Messi Europoje pasižymėjo tik 3 tiksliais smūgiais.

Rungtynės:

„Barcelona“ 2 – 8 „Bayern“
4' [0 – 1] Thomas Mulleris
7' [1 – 1] Davidas Alaba (į savo vartus)
22' [1 – 2] Ivanas Perišičius
27' [1 – 3] Serge'as Gnabry
31' [1 – 4] Thomas Mulleris
57' [2 – 4] Luisas Suarezas
63' [2 – 5] Joshua Kimmichas
82' [2 – 6] Robertas Lewandowskis
85' [2 – 7] Philippe'as Coutinho
89' [2 – 8] Philippe'as Coutinho

Rungtynių eiga:

„Barcelonos“ starto sudėtis: Marcas-Andre ter Stegenas, Jordi Alba, Clementas Lenglet, Gerardas Pique, Nelsonas Semedo, Frenkie de Jongas, Sergio Busquetsas, Sergi Roberto, Arturo Vidalis, Luisas Suarezas, Lionelis Messi.

„Bayern“ starto sudėtis: Manuelis Neueris, Alphonso Daviesas, Davidas Alaba, Jerome'as Boatengas, Joshua Kimmichas, Thiago Alcantara, Leonas Goretzka, Ivanas Perišičius, Thomas Mulleris, Serge'as Gnabry, Robertas Lewandowskis.

Rungtynės prasidėjo be jokios žvalgybos ir jau 4 minutę bavarai išsiveržė į priekį: po gražios kombinacijos ir R. Lewandowskio perdavimo kamuolį į katalonų vartus technišku smūgiu vienu lietimu pasiuntė Thomas Mulleris – 0:1.

Įgyta persvara vokiečiai pasidžiaugė neilgai: jau 7 min. po aštraus J. Albos perdavimo kamuolį į savo vartus netyčia nukreipė Davidas Alaba.

Netrukus „Barca“ net du kartus buvo per plauką nuo antrojo įvarčio: iš pradžių auksinės progos neišnauojo vienas prieš M. Neuerį iššokęs L. Suarezas, o iš karto po to L. Messio į baudos aikštelę adresuotas kamuolys netikėtai sudrebino virpstą.

22 min. netoli savo baudos aikštelės suklydus katalonams Ivanas Perišičius galingu šūviu kaire koja iš aštraus kampo sugrąžino pranašumą „Bayern“ – 1:2.

Barselonos atstovų gynyba ir toliau trūkinėjo: 27 min. tuo pasinaudojo ir S. Gnabry, nuginklavęs M.-A. ter Stegeną jau trečią kartą – 1:3.

Po akimirkos šimtaprocentinę progą iššvaistė R. Lewandowskis, tačiau tai nebuvo problema, nes jau 31 min. dar sykį pasižymėjo Th. Mulleris – 1:4.

Antro kėlinio pradžioje vaizdas išliko toks pats: R. Lewandowskis ir L. Goretzka toliau katapultavo varžovų vartus.

Visgi 57 min. individualų meistriškumą pademonstravęs L. Suaezas sušvelnino „Barcos“ atsilikimą – 2:4.

Bavarai nesutriko ir 63 min. tiesiog įspūdingą reidą atliko kone pusę katalonų komandos išmaudęs 19-metis A. Daviesas, po kurio perdavimo J. Kimmichui teliko įridenti kamuolį į tuščių vartų tinklą – 2:5.

82 min. savo žodį tarė ir R. Lewandowskis, pasižymėjęs smūgiu galva iš labai arti – 2:6.

85 min. septintą, o 89 min. ir aštuntą vinį į Quique Setieno auklėtinių karstą įkalė Philippe'as Coutinho – 2:8.

Akivaizdu, kad „Barcos“ nebūtų išgelbėjęs net ir atsakomasis mačas, kurio buvo atsisakyta dėl koronaviruso pandemijos.

* * *

Kelias į ketvirtfinalį: kol „Barca“ pirmoje turnyro stadijoje išvargo taškus su Čekijos čempione Prahos „Slavia“ bei pranoko Dortmundo „Borussia“ ir Milano „Inter“ ekipas, „Bayern“ savo grupėje šlavė visus ir įsirašė šešias pergales iš tiek pat galimų. 7:2 sutriuškinę Londono „Tottenham“, vokiečiai aštuntfinalyje nepasigailėjo ir „Chelsea“ vardo – porą laimėjo 7:1. Savo ruožtu „Barcelona“ įveikė „Napoli“ ekipą 4:2.

Pusfinaliai vyks rugpjūčio 18-19 dienomis, finalas – rugpjūčio 23 d.

Primename, kad visi likę atkrintamųjų varžybų etapai susideda tik iš vienų rungtynių.

UEFA Čempionų lygos pusfinalio poros:

PSG – „Leipzig“

„Bayern“ – „Manchester City“/„Lyon“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)