Katalonijos ekipa, kuri prieš sezoną buvo laikoma viena iš pagrindinių favoričių triumfuoti UEFA Čempionų lygoje, išgyvena krizę.

Po nesėkmės rungtynėse su AC „Milan“ Barselonos komanda dukart nusileido amžinam priešui Madrido „Real“ – ir Ispanijos taurės, ir šalies čempionato dvikovose. Katalonijos klubas beveik užsitikrino Ispanijos pirmenybių nugalėtojo titulą, bet pralaimėjimas Čempionų lygos aštuntfinalyje būtų didžiulė tragedija. FC „Barcelona“ praėjusį sezoną iškrito prestižiškiausio Europos turnyro pusfinalyje.

Katalonijos ekipai dabar ypač sunkiai sekasi pralaužti aukšto lygio varžovų gynybą, kai šie ginasi itin gausiomis pajėgomis, o savo žaidimą grindžia kontratakomis. Beveik neabejojama, jog kaip tik tokią taktiką „Camp Nou“ stadione pasirinks AC „Milan“.

Pirmojoje milžinų akistatoje Milane „Barcelona“ nesusikūrė nė vienos realios progos įvarčiui. Iš žaidimo buvo visiškai „išjungtas“ geriausias pasaulio futbolininkas Lionelis Messi. Tiesa, pastaruoju metu jo sportinė forma ir nuotaika kiek pagerėjo. Argentinietis pasižymėjo per laimėtą Ispanijos čempionato dvikovą su La Korunjos „Deportivo“ ir pagerino pasaulio rekordą – šiose pirmenybėse pelnė bent vieną įvartį per 17-oje rungtynių iš eilės.

UEFA Čempionų lygoje antradienį Gelzenkircheno „Schalke“ namie priims Stambulo „Galatasaray“ futbolininkus. Pirmajame šių komandų mače buvo užfiksuotos lygiosios 1:1.

Į „Camp Nou“ kviečiami tik optimistai

Apie lemiamą UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio dvikovą savo skiltyje rašo Katalonijos dienraščio „Sport“ vyriausiasis redaktorius Joanas Vehilsas.

„Ypatingas vakaras. Antradienį į „Camp Nou“ turėtų eiti tik optimistai, o tie, kurie bent šiek tiek abejoja savo mylima komanda, geriau tegul lieka namuose. Aš turiu omenyje ir sirgalius, ir futbolininkus.

Tribūnose turi įsitaisyti tik tie, kurie yra pasiruošę palaikyti savo numylėtinius visas 90 minučių, o jei reikės - ir visas 120 minučių. Žaidėjai aikštėje privalo atiduoti visas jėgas, nebėra būtinybės kažko tausoti ir saugoti.

Ir futbolininkams, ir sirgaliams antradienis taps principų išbandymu ir garbės klausimu. Tiesiog, jei abejoji, geriau neik į stadioną. Reikia pamiršti apie fizinės formos pablogėjimą, apie komandos moralės nuopuolį. Reikia pamiršti net ir apie tai, jog komandos futbolininkai pasiilgo Niujorke esančio Tito Vilanovos.

Reikia mesti šalin kalbas apie Italijos komandų sugebėjimą gintis ir kalbas apie tai, kaip Lionelis Messi vienas gali perpjauti varžovų gynybą ir pelnyti įvartį. Antradienį tiesiog reikia atiduoti 200 procentų jėgų tam, kad būtų įrodyta, jog geriausia pasaulio komanda vis dar turi teisę taip vadintis.

Jei „Barcoje“ ir yra tas žaidėjas, kuris spindėte spindi optimizmu, tas žaidėjas yra Gerardas Pique. Linksmas ir protingas. Jis su Carlesu Puyoliu turi žaisti gynybos centre ir tuo pat metu įkvėpti ir suteikti pasitikėjimo visiems komandos draugams. Būtent tai jis padarė vakar kalbėdamas apie pergalę rezultatu 3:0“.