„Real“ klubas Stambule pralaimėjo 2:3 (1:0), o juos išgelbėjo tik namų sienos prieš savaitę (3:0) ir du svarbūs Cristiano Ronaldo įvarčiai išvykoje Turkijoje.

„Galatasaray“ ekipai dėl geltonų kortelių padėti antradienio susitikime negalėjo puolimo lyderis Burakas Yilmazas ir gynėjas Dany Nounkeu. Dėl geltonų kortelių rungtynes su Stambule praleido ispanų gynėjas Sergio Ramosas ir saugas Xabi Alonso.

Rezultatas:

„Galatasaray“ 3 - 2 „Real“** (pirmas mačas 0:3, bendras - 3:5).

7' Cristiano Ranaldo [0 - 1]
57' Emmanuel Eboue [1 - 1]
71' Wesley Sneijder [2 - 1]
72' Didier Drogba [3 - 1]
90+2' Cristiano Ronaldo [3 - 2]

90' Alvaro Arbeloa („Real“) - raudona kortelė

** - pateko į pusfinalį.

„Galatasaray“: Nestoras Muslera, Emmanuelis Eboue (80' Johanas Elmanderis), Gokhanas Zanas, Semihas Kaya, Albertas Riera, Hamitas Altintopas (46' Nordinas Amrabatas), Felipe Melo, Selcukas Inanas, Wesley Sneijderis, Umutas Bulutas (63' Sabri Sarioglu), Didier Drogba.

„Real“: Diego Lopezas, Mickaelis Essienas (30' Alvaro Arbeloa), Raphaelis Varane'as, Pepe, Fabio Coentrao, Sami Khedira, Luka Modričius, Angelis Di Maria, Mesutas Ozilas
(81' Raulis Albiolis), Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuainas (73' Karimas Benzema).

Rungtynės

Po lygios ir permainingos pradžios, svečiai iš Madrido vis dažniau ir drąsiau ėmė artėti prie turkų vartų. 7-ą min. „Real“ surengė gražią ataką ir po Sami Khedira perdavimo iš dešinio sparno kamuolį iš arti gražiai į vartus pasiuntė portugalas Cristiano Ronaldo - 0:1.

Nuo 15-os min. „Galatasaray“ komanda perėmė iniciatyvą ir beveik penkias minutes bandė atakuoti ar bent kurti pavojų prieš madridiečių vartų.

24-ą min. puikų derinį atliko „Real“ komanda. C. Ronaldo tiksliai perdavė kamuolį Angeliui Di Maria, bet argentinietis nesugebėjo pergudrauti turkų ekipos vartininko Nestoro Muslera.

Netrukus žaidimas išsilygino, o abi komandos žaidimo tempą stabdė gausiomis pražangomis. 38-ą min. įsiminė Wesley Sneijderio smūgis.

Po pirmo kėlinio „Real“ klubas pirmavo - 0:1.

Antras kėlinys prasidėjo ramiu futbolu. 57-ą min. idealią progą padvigubinti rezultatą turėjo C. Ronaldo, bet iš arti nepataikė į vartus. Už tokį progų švaistymą „Real“ klubas netrukus buvo nubaustas.

57-ą min. Emmanuelis Eboue gražiu, stipriu ir tolimu smūgiu dešine išlygino skirtumą - 1:1.

Nuo šios akimirkos turkai tiesiog apgulė madridiečių vartus. 62-ą min. W. Sneijderis neišnaudojo šimtaprocentės progos. 66-ą min. Didier Drogba pavojingai smūgiavo iš baudos aikštelės ir vėliau apeliavo, kad prieš jį buvo pražanga. Teisėjas skirti 11 metrų baudinio nedrįso. 70-ą min. W. Sneijderis ištaisė savo ankstesnę klaidą ir persvėrė santykį - 2:1.

„Real“ futbolininkai sutriko, o „Galatasaray“ ekipa pajuto didžiulį pakilimą. 72-ą min. D. Drogba reto grožio smūgiu kulnu, stovėdamas nugara į vartus, įmušė trečią įvartį - 3:1. Rungtynėse grįžo intriga. Ją dar daugiau padidino Alvaro Arbelo, kuris 90-ą min. nesutiko su teisėjo sprendimu ir pasukiojo pirštą prie smilkinio. Arbitras tuojau ispaną pašalino iš aikštės.

„Galatasaray“ visa komanda nuskubėjo į priekį, o jei per teisėjo pridėtą laiką kontratakos smaigalyje atsidūręs C. Ronaldo sušvelnino skirtumą ir tai padėjo išvesti „Real“ ekipą į pusfinalį - 2:3. Tai buvo jau 11-as portugalo įvartis Čempionų lygoje šį sezoną.

Dortmundo „Borussia“ stebuklingai išplėšė kelialapį į pusfinalį

Kita UEFA Čempionų lygos atsakoma ketvirtfinalio dvikova tarp Dortmundo „Borussia“ ir „Malaga“ futbolininkų vyko Vokietijoje. Pirmose ketvirtfinalio rungtynėse Jurgeno Kloppo treniruojamam Dortmundo klubui nesisekė realizuoti susikurtų progų ir mačas pasibaigė be įvarčių 0:0. Atsakomas mačas baigėsi stebuklinga vokiečių pergale 3:2 (1:1). Pasibaigus 90 minučių, svečiai iš Malagos dar pirmavo 1:2, bet per teisėjo pridėtas tris minutes „Borussia“ išplėšė kelialapį į kitą turnyro etapą.

91-ą min. rezultatą išlygino Marco Reusas, o 93-ią min. brazilas Santana Felipe Augusto įmušė ir lemiamą įvartį - 3:2.

Rungtynės:

Dortmundo „Borussia“** 3 - 2 „Malaga“ (pirmas mačas 0:0, bendras - 3:2).

25' Joaquin [0 - 1]
40' Robert Lewandowski [1 - 1]
82' Eliseu [1 - 2]
90+1' Marco Reus [2 - 2]
90+3' Santana Felipe Augusto [3 - 2]

** - pateko į pusfinalį.

„Borussia“: Romanas Weidenfelleris, Lukaszas Piszczekas, Nevenas Subotičius, Santana Felipe Augusto, Marcelis Schmelzeris, Ilkay Gundoganas (86' Matsas Hummelsas), Svenas Benderis (73' Nuri Sahinas), Jakubas Blaszczykowski (72' Julianas Schieberis), Mario Gotze, Marco Reusas, Robertas Lewandowski.

Malaga: Wilfredo Caballero, Jesusas Gamezas, Martinas Demichelis, Sergio Sanchezas, Antunesas, Joaquinas (87' Francisco Portillo Soleras), Ignacio Camacho, Jeremy Toulalanas, Duda (74' Eliseu), Isco, Julio Baptista (84' Roque Santa Cruzas).

Rungtynės

Nuo pirmų minučių „Borussia“ futbolininkai spaudė varžovus. 10-ą min. už per didelį aktyvumą Svenas Benderis buvo nubaustas geltona kortele. Dortmundo ekipa labai skubėjo pelnyti įvartį, todėl dažnai futbolininkaI klydo perduodami kamuolį vienas kitam.

Robertas Lewandowski 16-ą min. pavojingai smūgiavo į vartus.

25-ą min. krito pirmas įvartis Dortmunde, o jį įmušė... svečiai iš Malagos. Gražiu smūgiu kaire koja vokiečių vartininką Romaną Weidenfellerį nuginklavo Joaquinas, pasiuntęs kamuolį į apatinį dešinį vartų kampą - 0:1.

„Borussia“ klubas dar padidino spaudimą, nes trauktis jau neturėjo kur ir tai pasiteisino. 40-ą min. Marco Reusas pradėjo derinį, jį pratęsė Mario Gotze, o baigė R. Lewandowski - 1:1.

Po pirmo kėlinio buvo lygu - 1:1.

Antrame kėlinyje iniciatyva priklausė aikštės šeimininkams, bet jiems niekaip nesisekė realizuoti savo žaidybinio pranašumo. Pavojingais momentais per tą atkarpą apsikeitė ir Jaoqinas (48-ą min.), ir M. Reusas (76-ą min.) bei M. Gotze (53-ią ir 79-ą min.). Dvikovai artėjant prie pabaigos, 82-ą min., nuo atsarginių suolelio pakilęs portugalas Eliseu per kontrataką iš arti pelnė antrą svečių iš Ispanijos įvartį ir beveik palaidojo Vokietijos komandos viltis patekti į pusfinalį - 1:2.

Tačiau futbole „beveik“ - nesiskaito. Dortmundo futbolininkai pademonstravo charakterį, kovojo iki pabaigos ir buvo už tai apdovanoti. Jau per teisėjo pridėtą laiką įmušti du įvarčiai juos išvedė į Čempionų lygos turnyro pusfinalį. 91-ą min. M. Reusas išlygino rezultatą 2:2, o 93-ią min. brazilas S. F. Augusto chaose prie vartų pasiekė ir pergalingą įvartį - 3:2.

Ir mačas Dortmunde, ir dvejų ketvirtfinalio rungtynių serija, baigėsi rezultatu - 3:2.