Per dvi akistatas iš viso buvo pelnyti net aštuoni įvarčiai, o pergales šventė portugalai ir katalonai.

FC „Porto“ namuose kiek nelauktai net 3:1 (2:1) pranoko Miuncheno „Bayern“ komandą ir dar gali pagrįstai piktintis tuo, kad jau 2 minutę teisėjas Carlosas Velasco už paskutinės vilties pražangą neparodė raudonos kortelės svečių vartininkui Manueliui Nueriui, šokusiam kojomis į priekį ir nugriovusiam vieną prieš vartus atsidūrusį Jacksoną Martinezą.

Ricardo Quaresma šaltakraujiškai realizavo 11 metrų baudinį, o netrukus, 10 min., pasinaudojęs dar viena vokiečių klaida, padvigubino skirtumą – 2:0. Nors 28 min. Thiago Alcantarai pavyko rezultatą sušvelninti, 65 min. J. Martinezas dar kartą apsivarė M. Neuerį ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus – 3:1.

Tuo metu be viso būrio savo diskvalifikuotų arba susižeidusių futbolininkų besivertusi PSG ekipa 1:3 (0:1) neatsilaikė prieš „Barceloną“, kurios gretose dubliu pasižymėjo Luisas Suarezas.

Pirmasis 18 min. pasižymėjo juvelyrišką perdavimą iš Lionelio Messio gavęs Neymaras, o antrame kėlinyje šeimininkams du tikslius smūgius atseikėjo ir L. Suarezas, abu kartus (67 ir 79 min.) vienas išmaudęs kone visą šeimininkų gynybos liniją. Tiesa, 82 min. PSG klubo viltis bent iš dalies atgaivino po galingo Gregory van der Wielio šūvio nuo Jeremy Mathieu kojos atšokęs ir į „Barcos“ vartus įlėkęs kamuolys – 1:3.

Antradienį per du mačus buvo įmuštas tik vienas įvartis: Turino „Juventus“ 1:0 įveikė AS „Monaco“, o Madrido klubų derbyje tarp „Atletico“ ir „Real“ užfiksuotos lygiosios 0:0.

Po savaitės šie klubai susigrums dar kartą ir tuomet paaiškės visi turnyro pusfinalio dalyviai.

FC „Porto“ 3 – 1 Miuncheno „Bayern“

„Porto“ gretose šioje dvikovoje nebuvo Ivano Marcano ir Cristiano Tello, o „Bayern“ nuostoliai – dar didesni: Vokietijos čempionams padėti negalėjo Franckas Ribery, Arjenas Robbenas, Bastianas Schweinsteigeris, Davidas Alaba ir Javi Martinezas.

FC „Porto“: Fabiano, Danilo, Bruno Martins Indi, Maicon, Alex Sandro, Casemiro, Yacine Brahimi, Hector Herrera, Oliver Torres, Ricardo Quaresma, Jackson Martinez.

„Bayern“: Manuel Neuer, Dante, Rafinha, Jerome Boateng, Juan Bernat, Philipp Lahm, Xabi Alonso, Thiago Alcantara, Mario Goetze, Robert Lewandowski, Thomas Mueller.

Rungtynės „Estadio do Dragao“ prasidėjo žaibiškais įvykiais: jau 2 min. Jacksonas Martinezas atėmė kamuolį iš Xabi Alonso ir iššoko vienas prieš Manuelį Neuerį ir šis, šokdamas kojomis į priekį, be ceremonijų patiesė kolumbietį, tačiau teisėjas Carlosas Velasco vokiečiui parodė tik geltoną kortelę... Nepaisant to, Ricardo Quaresma realizavo 11 metrų baudinį ir išvedė šeimininkus į priekį – 1:0.

9 min. FC „Porto“ vartų skersinį sudrebino Robertas Lewandowski.

10 min. antra „Bayern“ klaida ir antras portugalų įvartis: Ricardo Quaresma apvogė prisnūdusį Dantę ir techniškai nuginklavo M. Neuerį – 2:0.

28 min. savo rezultatyvia ataka atsakė ir Josepo Guardiolos auklėtiniai: Jerome'o Boatengo perdavimą uždarė Thiago Alcantara – 2:1.

35 min. M. Neueris tik pirštų galais išgelbėjo „Bayern“ nuo trečio varžovų įvarčio, kurį kėsinosi pelnyti Alexas Sandro.

44 min. į aktyviojo R. Quaresmos aukštą perdavimą atsiliepė Casemiro, tačiau po jo smūgio kamuolys praskriejo šiek tiek virš vartų.

Portugalai nesitenkino esamu rezultatu ir toliau žaidė itin drąsiai: 56 min. M. Neueris vargais negalais išmušė kamuolį, skriejusį į vartus nuo J. Baotengo.

Galiausiai šeimininkų pastangos atsipirko dar kartą: 65 min. Jacksonas Martinezas vėl atsidūrė vienas prieš M. Neuerį, vėl jį apsivarė ir pakėlė visą stadioną ant kojų – 3:1.

Per likusį laiką rezultatas taip ir nebepakito – įtikinama FC „Porto“ pergalė.

PSG 1 – 3 FC „Barcelona“

Paryžiečiai šiose rungtynėse vertėsi be diskvalifikuotų Zlatano Ibrahimovičiaus, Marco Veratti ir Serge'o Aurier bei traumuoto Thiago Mottos. Katalonų gretose trūko tik Dani Alveso.

Tai – trečia klubų akistata Čempionų lygos ketvirtfinalio etape. PSG buvo stipresnis 1994-1995-ųjų sezone, o „Barcelona“ atsigriebė 2012-2013 m.

PSG: Salvatore Sirigu, Thiago Silva, Marquinhos, Maxwell, Gregory van der Wiel, Yohan Cabaye, Blaise Matuidi, Adrien Rabiot, Javier Pastore, Edison Cavani, Ezequiel Lavezzi.

FC „Barcelona“: Marc-Andre ter Stegen, Martin Montoya, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba, Ivan Rakitič, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Luis Suarez, Lionel Messi, Neymar.

Mačą aktyviau pradėjo svečiai iš Katalonijos ir 13 min. Lionelis Messi savo firminiu smūgiu kaire koja iš toli sudrebino PSG vartų virpstą.

18 min. po puikaus to paties L. Messi perdavimo idealioje situacijoje atsidūrė Neymaras ir pasiuntė kamuolį už Salvatores Sirigu nugaros – 0:1.

28 min. paryžiečiai po nesėkmingo „Barcelonos“ kampinio surengė pavyzdinę kontrataką, kurią tik paskutinę akimirką griūdamas nutraukė Javieras Mascherano.

Kėlinio pabaigoje PSG pamėgino įjungti kiek aukštesnę pavarą ir uždirbo porą kampinių, bet nė vieno iš jų paversti įvarčiu nepavyko.

Antro kėlinio pradžioje (49 ir 51 min.) – iškart du smūgiai į „Barcelonos“ vartus: Marcas-Andre ter Stegenas atmušė tiek Javiero Pastores, tiek Adrieno Rabiot bandymus.

Prancūzams užsižaidus puolime visiems apie savo individualų meistriškumą 67 min. priminė Luisas Suarezas, kuris tarsi slalome susitvarkė su trimis PSG gynėjais ir padvigubino „Barcos“ persvarą – 0:2.

Tiesa, vos po poros minučių Edisonas Cavani paleido galingą šūvį ir tik fantastiška M.-A. ter Stegeno reakcija išgelbėjo svečius nuo rimtų nemalonumų.

79 min. L. Suarezas išmaudė Davidą Luizą ir tobulu smūgiu į tolimąjį viršutinį vartų kampą dar labiau padidino saviškių pranašumą – 0:3.

82 min. PSG klubo viltis bent iš dalies atgaivino po Gregory van der Wielio galingo šūvio it iš patrankos nuo Jeremy Mathieu kojos atšokęs ir į „Barcos“ vartus įlėkęs kamuolys – 1:3.

89 min. Prancūzijos čempionai vos nesušvelnino savo atsilikimo iki minimumo, tačiau katalonai didvyriškomis pastangomis sugebėjo apsiginti nuo Ezequielio Lavezzio įsiveržimo į jų baudos aikštelę ir kelių pakartotinių PSG žaidėjų smūgių.

Rungtynės:

FC „Porto“ 3 – 1 Miuncheno „Bayern“
3' [1 – 0] Ricardo Quaresma (11 m)
10' [2 – 0] Ricardo Quaresma
28' [2 – 1] Thiago Alcantara
65' [3 – 1] Jackson Martinez

PSG 1 – 3 FC „Barcelona“
18' [0 – 1] Neymar
67' [0 – 2] Luis Suarez
79' [0 – 3] Luis Suarez
82' [1 – 3] Jeremy Mathieu (į savo vartus)