Pirmieji į kovą aštuntfinalyje stos CF „Valencia“ ir PSG bei Glazgo „Celtic“ ir Turino „Juventus“ klubai.

Glazgo „Celtic“ (Škotija) – Turino „Juventus“ (Italija)

„Celtic Park“ stadionas, 21.45 val.

Škotijos čempionato lyderiai – prieš Italijos. Nors poros favoritu laikomas „Juventus“, bent jau pirmasis mačas triukškingame „Celtic Park“ stadione jiems tikrai žada rimtą išbandymą. Iš paskutinių 23 mačų „Celtic“ namuose Čempionų lygoje pralaimėjo vos dukrat ir abu sykius „Barcelona“ ekipai.

„Atmosfera Glazge būna labai garsi. Taip, tai padeda šeimininkų komandai, tačiau kiek aš atsimenu, dar niekada jos žiūrovas neįmušė įvarčio“, – pareiškė 35-erių „Juventus“ vartininkas Gianluigi Buffonas.

Savo jėgą namų stadione „Celtic“ jau įrodė šiemet čia nugalėdama „Barcelona“, tačiau „Juventus“ bus kita istorija. Turino klubas yra vienas iš keturių klubų, šį sezoną dar nepralaimėjusių Čempionų lygoje. „Senoji senjora“ taip pat kol kas praleido vos 4 įvarčius – antras rezultatas turnyre.

Sudėtys: Glazgo klubas Škotijoje pirmauja net 18 taškų persvara, todėl Neilas Lennonas savaitgalį taupė komandos lyderių jėgas. Svarbiausiai sezono kovai turėtų būti pasiruošę ir traumas besigydę Emilio Izaguirre bei Georgios Samaras. Efe Ambrose mačą greičiausiai pradės ant suolo, nes kovas Afrikos čempionate baigė tik sekmadienį.

„Juventus“ gretose pasveikti nespėjo Giorgio Chiellini, Paolo De Ceglie, Simone Pepe ir Nicklasas Bendtneris. Yra ir džiugių žinių – žaisti jau galės Claudio Marchisio. Į komandą grįžo ir ketvirtas Afrikos čempionate su Gana likęs Kwadwo Asamoah.

„Celtic“: Forster, Matthews, Lustig, Wilson, Izaguirre, Brown, Wanyama, Mulgrew, Samara, Hooper, Forrest.

„Juventus“: Buffon, Bonucci, Barzagli, Caceres, Pirlo, Lichtsteiner, Marchisio, Vidal, Asamoah, Vucinic, Giovinco.

Įdomus faktas: „Celtic“ ir „Juventus“ tarpusavyje yra žaidę keturis kartus ir visus juos laimėjo namuose žaidusi komanda.

Paskutiniai penki mačai: „Celtic“ – PNPPP, „Juventus“ – LLNPP (P – pergalė, L – lygiosios, N – nesėkmė)

Apžvalga:

CF „Valencia“ (Ispanija) – PSG (Prancūzija)

„Mestalla“ stadionas, 21.45 val.

Milžiniškomis investicijomis užkariauti futbolo pasaulį pasiryžusi PSG atvyksta į Valensiją, kur Carlo Ancelotti vyrų laukia tikras prancūzų klubų siaubas. CF „Valencia“ laimėjo visus šešis Čempionų lygos mačus su ekipomis iš Prancūzijos, skaičiuojant nuo 1992-ųjų. Tiesa, CF „Valencia“ ir PSG oficialiai dar niekada nežaidė.

PSG pirmauja Prancūzijos čempionate ir atrodo įgijusi gerą sportinę formą – laimėjo penkis paskutinius mačus. CF „Valencia“ Ispanijoje žengia penkta, tačiau nepralaimėjo paskutinių mačų nei Madrido „Real“, nei „Barcelona“.

Savo žiūrovų akivaidoje Čempionų lygoje CF „Valencia“ nepralaimėjo devynių mačų iš eilės, o Europos turnyruose kovodama su Prancūzijos klubais visada įmušdavo įvartį. Šį kartą tai padaryti nebus lengva, nes PSG gynyba yra geriausia turnyre – vos 3 praleisti įvarčiai Čempionų lygoje šį sezoną.

Sudėtys: Valensijos ekipoje dėl diskvalifikacijos negalės žaisti Antonio Barraganas, tačiau sugrįžta Roberto Soldado. Pirmą mačą po Afrikos čempionato turėtų žaisti ir Sofiane Feghouli. Traumuoti – Aly Cissokho ir Jeremy Mathieu.

PSG dar remsis be naujausia savo pirkinio Davido Beckhamo, kuris nėra įgijęs tinkamos sportinės formos. Traumas gydosi Thiago Silva ir Thiago Motta, bet žaisti gali Mamadou Sakho, kuriam pirmadienį gimė duktė.

CF „Valencia“: Alves, Pereira, Rami, R Costa, Cissokho, Victor Ruiz, T.Costa, Piatti, Banega, Guardado, Soldado.

PSG: Sirigu, Jallet, Alex, Sakho, Maxwell, Lucas Moura, Matuidi, Verratti, Pastore, Lavezzi, Ibrahimovic.

Įdomus faktas: ryškiausia PSG žvaigždė Zlatanas Ibrahimovičius Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose per 27 mačus yra įmušęs tik 4 įvarčius.

Paskutiniai penki mačai: „Valencia“ – NLPLP, PSG – PPPPP

Apžvalga: