Londono „Chelsea“ - Lisabonos „Benfica“

Pirmosios rungtynės: 1:0
Vieta: „Stamford Bridge“ stadionas, Londonas (Anglija)
Teisėjas: Damiras Skomina (Slovėnija).

Londono „Chelsea“ ekipa vilsis nepatirti pirmo pralaimėjimo savo aikštėje šįUEFA Čempionų lygos sezoną, kai „Stamford Bridge“ stadione priims Lisabonos „Benfica“ atstovus.

Prestižiškiausiame Senojo žemyno klubų futbolo turnyre Anglijos komanda šį sezoną laimėjo visas keturias dvikovas, o penktoji pergalė reikštų garantuotą kelialapį į pusfinalį. Praėjusią savaitę Roberto Di Matteo auklėtiniai nugalėjo ir išvykoje, kai įveikė portugalus minimaliu rezultatu 1:0.

Optimizmo „mėlynųjų“ gerbėjams turėtų teikti pastarieji rezultatai - per devynis mačus Čempionų lygoje pralaimėtą vos sykį, kai praėjusio sezono ketvirtfinalyje buvo nusileista „Manchester United“.

Be to, atleistą Andre Villas Boasą pakeitęs Roberto Di Matteo gali džiaugtis gerais pasiekimais: per aštuonis susitikimus suklupta vos kartą (1:2 prieš „Manchester City“) ir sykį sužaista lygiosiomis.

Tiesa, anglams mače su „Benfica“ gali tekti verstis be gynėjo Davido Luizo ir puolėjo Didier Drogba, kurių būklę medikai įvertins prieš pat rungtynes.

Tuo metu „Benfica“ nacionalinėse pirmenybėse užima antrą vietą ir vos vienu tašku nusileidžia „Porto“ klubui. Tai nebus pirma portugalų išvyka į Angliją šį sezoną: grupių etape kautasi su „Manchester United“ ir abu mačai baigėsi lygiosiomis. Iš viso Lisabonos klubas per šešias išvykas UEFA Čempionų lygoje pralaimėjo vos kartą.

Vartininkas Arturas Moraesas nemato priežasčių, kodėl Londone neturėtų pavykti atsirevanšuoti tinkamu rezultatu: „Žinoma, reikės sunkiai dirbti. Mes jau įrodėme, kad esame verti vietos ketvirtfinalyje, tad galime pakreipti įvykius sau tinkame linkme. Juk Mančesteryje esame sužaidę 2:2, o tai puiki komanda. Manau, jog turime galimybių laimėti Londone, nes futbole tikrai nėra nieko neįmanomo“

Pusfinalyje „Chelsea“ arba „Benfica“ kausis su FC „Barcelona“ klubu.

Madrido „Real“ - Nikosijos APOEL

Pirmosios rungtynės: 3:0
Vieta: „Santiago Bernabeu“, Madridas (Ispanija)
Teisėjas: Gianluca Rocchi (Italija).

Tik stebuklas gali sukliudyti Madrido „Real“ ekipai žengti į UEFA Čempionų lygos pusfinalį. Sensacijos niekas nesitikėjo ir prieš pirmąjį mačą, o po jo padėtis yra daugiau nei aiški - Ispanijos čempionato lyderis sutriuškino Nikosijos APOEL 3:0 bei namuose tvarkys tik formalumus.

Įdomu tai, kad šį sezoną Jose Mourinho auklėtiniai tris įvarčius yra praleidę vos du sykius - abukart prieš gerokai galingesnį FC „Barcelona“ klubą. Todėl kipriečių, kurių biudžetas vos viršija 10 milijonų eurų, žygis Europoje veikiausiai ir baigsis Madride.

Pernelyg didelių vilčių nepuoselėja ir APOEL treneris Ivanas Jovanovičius: „Be abejo, „Real“ jau turi kelialapį į pusfinalį, apie tai nėra ką kalbėti. Netgi manyčiau, kad ši komanda pasieks finalą ir, tikiuosi, jame nugalės. Mums didžiulis malonumas rungtyniauti prieš tokį varžovą, kurio pajėgumą suvokėme dar prieš pirmąsias rungtynes. Galima sakyti, jog šie mačai yra puikaus sezono UEFA Čempionų lygoje vainikavimas. Mano auklėtiniai yra verti pasididžiavimo“.

Spėjama, kad J. Mourinho leis pailsėti keliems pagrindinės sudėties žaidėjams, nes po keturių dienų laukia sudėtinga dvikova nacionaliniame čempionate su CF „Valencia“. Todėl progą pasireikšti galbūt gaus rečiau rungtyniaujantys Raulis Albiolis bei Estebanas Granero.

Tiesa, galima laukti ir įvarčių fejerverko. Ypač daug džiaugsmo J. Mourinho pastaruoju metu suteikia Karimas Benzema - penkis įvarčius per pastaruosius tris mačus įmušęs prancūzas šį sezoną savo sąskaitoje jau turi net 28-is tikslius smūgius.

Pusfinalyje „Real“ arba APOEL varžysis su Miuncheno „Bayern“ vyrais.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)