Šiame mače katalonų gretose debiutavo geriausias praėjusių dvejų metų pasaulio futbolininkas Robertas Lewandowskis, tačiau iš Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) atvykęs puolėjas daug progų neturėjo, o pirmame kėlinyje jo pelnytas įvartis buvo neįskaitytas dėl nuošalės.

Lenkui tai buvo pirmas nerezultatyvus sezono atidarymas po aštuonerių metų pertraukos.

Geriausia galimybe nepasinaudojo svečių futbolininkas Sergio Camello, o mačo pabaigoje dėl antros geltonos kortelės aikštę anksčiau laiko palikti teko šeimininkų saugui Sergio Busquetsui.

Po rungtynių „Barcelona“ treneris Xavi pareiškė, jog klubas privalo dar pasipildyti naujokais iki vasaros pabaigos, kuomet užsivers perėjimų „langas“.

Kituose stadionuose triuškinančią pergalę pasiekė ir turnyro lentelės viršūnę užėmė „Villarreal“, išvykoje 3:0 pamokęs naujoką Valjadolido „Real“.

Dusyk pasižymėjo Alexas Baena, vieną įvartį pridėjo Nicolasas Jacksonas.

Pergale sezoną pradėjo ir čempionų titulą ginantis Madrido „Real“. „Karališkasis“ klubas išvykoje 2:1 (0:1) įveikė „Almeria“ ekipą. Šeimininkai pirmavo po 6 min. pelnyto Largie Ramazani įvarčio, tačiau 61 min. Lucas Vazquezas rezultatą išlygino, o dar po 14 minučių Davidas Alaba įmušė pergalingą įvartį.

Kitose rungtynėse Vigo „Celta“ sužaidė lygiosiomis 2:2 su Barselonos „Espanyol“.

Italijos pirmenybės šeštadienį startavo titulą ginančio „Milan“ pergale namuose 4:2 prieš „Udinese“.

Du taiklius smūgius atliko Ante Rebičius, vieną – Brahimas Diazas, o Theo Hernandezas realizavo 11 m baudinį.

Vicečempionas Milano „Inter“ Romelu Lukaku ir Denzelio Dumfrieso pastangomis svečiuose 2:1 palaužė „Lecce“.

Kitose dvikovose Bergamo „Atalanta“ išvykoje 2:0 pranoko Genujos „Sampdoria“, o „Torino“ taip pat svetimoje teritorijoje 2:1 susitvarkė su „Monza“.

Prancūzijoje čempionas „Paris Saint-Germain“ nuskynė jau antrą pergalę, namuose 5:2 subombardavęs „Montpellier“.

Dusyk kamuolį į tinklą siuntė Neymaras, 11 m baudinio rungtynių pradžioje nerealizavęs Kylianas Mbappe atsigriebė vienu įvarčiu, kartą pasižymėjo ir naujokas Renato Sanchesas, o viskas prasidėjo nuo „Montpellier“ gynėjo Falaye Sacko įvarčio į savus vartus.

Kitame mače „Monaco“ ir „Rennes“ išsiskyrė taikiai 1:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją