Pasirodymas. Vieną iš geriausių mačų atstovaujant Vilniaus „Žalgiriui“ sužaidė prancūzas Hugo Videmontas. Saugas pelnė įvartį bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus, o žalgiriečiai svečiuose net 4:0 sutriuškino Gargždų „Bangą“.

Iš viso H. Videmontas šio sezono A lygoje yra pasižymėjęs 11 kartų ir vėl pasivijo Marijampolės „Sūduvos“ atakų lyderį Josipą Tadičių, kuris pelnė tiek pat įvarčių.

Statistika. Nepaisant to, kad strategas Aliaksejus Baga dažniau meta į kovą Martiną Berkovecą, o ne Edviną Gertmoną, pastarasis vartininkas demonstruoja išties puikius rezultatus.

E. Gertmonas per 5 mačus net 4 sykius išlaikė vartus „sausus“ – per rungtynes vartų sargas praleidžia vos 0,2 įvarčio.

Jaunimas. Gargždų „Bangos“ apmaudui, 4-oji vieta šio sezono Lietuvos čempionate kitąmet kovų tarptautiniame fronte negarantuos, tačiau gargždiškiai suteikia šansų pasireikšti ir labai jauniems futbolininkams.

Susidūrime su vicečempionu „Žalgiriu“ į kovą pirmą kartą A lygoje buvo mesti du jaunuoliai – 18-metis Pijus Srėbalius bei jo bendraamžis Armandas Šveistrys.

Intriga. „Sūduva“ žaidė jau žinodama rezultatą Gargžduose – buvo aišku, kad po 19-ojo turo sūduviečiams užsitikrinti aukso nepavyks. Maža to, garbingai kovojęs „Kauno Žalgiris“ įpūtė dar daugiau intrigos – svečiuose išplėšė lygiąsias 1:1.

„Sūduva“ savo taupyklėje turi 43 taškus ir tik tašku lenkia „Žalgirį“ – titulo likimas spręsis 20-ajame ture, tad auksinių rungtynių lenktynėse dėl aukso neprireiks.

Lūkesčiai. Po 19-ojo turo tapo aišku, kad „Kauno Žalgiris“ aukščiau 3-iosios vietos nepakils. Kauniečiai pasiekė aukščiausią poziciją klubo istorijoje, tačiau, anot vyr. trenerio Roko Garasto, ambicijos buvo dar didesnės.

„Noras buvo pasiekti daugiau. Lūkesčiai nuo pat sezono pradžios ir žinant, kaip žaidėme su komandomis, kurios yra aukščiau mūsų, daugiau davė nusivylimo, kad galėjome daugiau“, – teigė R. Garastas.

Varžovas. Nors Vilniaus „Riteriai“ turnyro lentelėje yra aukščiau negu „Panevėžys“, sostinės komandai šiemet šių oponentų nugalėti nepavyko nė sykio. Kartą buvo pralaimėta, o trys susitikimai, kaip ir akistata 19-ajame ture, baigėsi lygiosiomis 1:1.

Šansas. „Riteriams“ lygiąsias išplėšęs Rokas Filipavičius paliko ekipai teorines galimybes aplenkti „Bangą“ – tam reikia šeštadienį nugalėti „Kauno Žalgirį“ bei sulaukti gargždiškių pralaimėjimo „Panevėžiui“.

Vilniaus komanda tarpusavio dvikovose su „Banga“ turi pranašumą, tačiau gali sezoną baigti ir paskutinėje vietoje, jeigu „Panevėžys“ iškovos bent tašką ir bus patirtas pralaimėjimas Kaune.

Debiutas. Lietuvos čempionate pirmą kartą pasirodė naujas arbitras – 27-erių Vilius Paulauskas, kuris teisėjavo „Riterių“ ir „Panevėžio“ susitikime. Teisėjas šiame mače parodė 5 geltonas korteles.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)