Kaip Turkijos žiniasklaidai pasakojo patys žaidėjai, sekmadienį vakare jiems teko kelias valandas laukti pasų kontrolės skyriuje, o jų daiktus esą labai atidžiai tikrino saugumo darbuotojai.

Turkų prezidento atstovas Ibrahimas Kalinas socialiniame tinkle „Twitter“ išreiškė savo nepasitenkinimą ir pabrėžė, jog nacionalinei rinktinei parodyta „nepagarba yra nepriimtina“.

„Mūsų valstybė ir mūsų žmonės palaiko nacionalinę rinktinę, kuri duos geriausią atsaką aikštėje“, – pareiškė jis.

Turkijos prezidentūros komunikacijos direktorius Fahrettinas Altunas taip pat pavadino elgesį su futbolininkais „prieštaraujančiu diplomatiškam mandagumui ar sportiškam elgesiui“.

Tuo metu šalies Užsienio reikalų ministerija per savo ambasadą Norvegijoje pateikė Islandijai diplomatinio protesto notą, pranešė turkų privatus transliuotojas NTV.

Reikjavikas kol kas nepaaiškino, kodėl taip ilgai užtruko pasų patikrinimas.

„Laukėme tris valandas. Jie iš visų paėmė krepšius, – iš oro uosto tviteryje parašė saugas Emre Belozoglu. – Tai, ką jie padarė, yra nepagarbu.“

Incidentas įvyko netrukus po to, kai Turkija šeštadienį rezultatu 2:0 įveikė pasaulio čempionę Prancūziją per 2020 metų Europos futbolo čempionato atrankos varžybas.

Turkijos rinktinė vadovaujant naujajam treneriui Senolui Gunesui laimėjo visas trejas atrankos rungtynes ir šiuo metu H grupėje lenkia Prancūziją trimis taškais .

Antradienį turkų futbolininkai žais prieš islandus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)