Sostinės komanda atsirevanšavo kauniečiams po pralaimėjimo praėjusių metų finale. Nugalėtojams įvarčius pelnė kapitonas Tomašas Šimkovičius, Marko Tomičius ir po keitimo aikštėje pasirodęs Marquinhosas.

„Džiugu, kad nugalėjome. Istorija mėgsta prisiminti tik nugalėtojus. Noriu pasveikinti visą „Žalgirio“ bendruomenę ir savo žaidėjus su pergale. Finalas pareikalavo daug jėgų, bet džiugu, jog įmušėme įvarčius prie varžovų vartų. Manau, kad galutinis rezultatas niekam nekėlė abejonių ir laimėjome pelnytai“, - kalbėjo V. Urbonas, kuriam tai buvo trečiasis Lietuvos taurės trofėjus trenerio karjeroje.

Paklaustas, ar žaidimo planas buvo užspausti varžovus nuo pirmų minučių, strategas teigė: „Planuoti yra sudėtinga, nes nežinai, kiek ilgai žaisi finale. Galėjome įmušti įvartį rungtynių pradžioje, bet džiugu, kad pasiekėme du įvarčius dar pirmame kėlinyje. Šie įvarčiai mus žaidėjus nuramino. Po antro įvarčio turėjome galvoti apie ateitį ir nenorėjome draskytis puolime“.

V. Urbonas džiaugėsi didelių žiūrovų susidomėjimu ir pripažino, kad susitikime buvo įmušti gražūs įvarčiai: „Kai susirenka toks didelis kiekis žiūrovų, įvarčiai puošia žaidimą. Šiandien įvarčiai tikrai buvo sudėtinė šventės dalis“.

„Stumbro“ vairininkas Mariano Barreto pasveikino Vilniaus „Žalgirį“ su pergale, bet tvirtino, jog jo komanda galėjo išplėšti iš žaidimo kur kas daugiau: „Manau,kad tai buvo labai įspūdingas finalo mačas. Pirmajame kėlinyje galime prisiminti tik „Žalgirio“ įvarčius, bet antrajame kėlinyje bandėme pakeisti žaidimo eigą. Jeigu kažkas ateitų į šį stadioną po pertraukos ir nepamatytų rezultato, jie galvotų, kad mes valdome žaidimą“.

„Turiu pasveikinti mano žaidėjus, jie padarė viską, kad sukeltų problemas „Žalgiriui“. Žinojome, kad jie yra favoritai. Bet pirmasis jų įvartis buvo labai keistas ir juokingas, žinoma, ne mums. Antrą ir trečią įvarčius praleidome po klaidų gynyboje. Vis dėlto jų gynyba buvo geresnė nei mūsų puolimo linija. Bet užbaigėme mačą aukštai pakelta galva“, - samprotavo specialistas iš Portugalijos.