Anglės ir norvegės į tarpusavio akistatą stojo dar praėjusį šeštadienį, bet jos baigtis paaiškėjo tik ketvirtadienio vakarą.

Tiksint šeštai pridėto laiko minutei rezultatu 2:1 pirmavusios Norvegijos futbolininkės prasižengė savo baudos aikštelėje, taip suteikdamos varžovėms auksinę progą išlyginti santykį nuo 11 m žymos.

Leah Williamson smūgiavo tiksliai, bet anglių džiaugsmo šokį po kelių akimirkų nutraukė teisėja iš Vokietijos Marija Kurtes, neįskaičiusi įvarčio.

Arbitrė užfiksavo, kad viena iš L. Williamson komandos draugių dar prieš smūgį įžengė į baudos aikštelę. Bet vietoje to, kad lieptų pakartoti 11 m baudinį, teisėja skyrė laisvą smūgį nuo Norvegijos vartų.

Per likusias sekundes rezultatas nepasikeitė, tačiau tai nebuvo istorijos pabaiga. Anglijos rinktinė pateikė protestą, kurį UEFA patenkino, išsiuntusi M. Kurtes iš Belfaste (Šiaurės Airija) vykusių varžybų ir nurodžiusi po penkių dienų iš naujo peržaisti mačo pabaigą.

Kai kurie sporto teisės ekspertai tokį UEFA sprendimą pavadino pavojingu precedentu, atveriančiu Pandoros skrynią, bet anglėms jis vienareikšmiai atkūrė teisingumą. Tiesa, tuo dar reikėjo pasinaudoti.

„Tai buvo ilgiausios dienos mano gyvenime – kitiems tiek netenka iškęsti nė per visą karjerą“, – pasakojo L. Williamson, kone savaitę turėjusi ruoštis pakartotiniam 11 m baudiniui.

Bet 18-metės Londono „Arsenal Ladies“ klubo saugės nervai atlaikė, ir ketvirtadienį ji vėl buvo taikli.

Iš aikštės vidurio atnaujintas žaidimas tetruko 18 sekundžių, ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.

Anglių ir norvegių dvikova turėjo pradėti ketvirtos atrankos grupės turnyrą, bet galiausiai jį uždarė. Galutinis rezultatas tenkino abi komandas, kadangi likusiuose susitikimuose jos šventė po dvi pergales ir abi pateko į Izrealyje vyksiantį finalinį Europos čempionato etapą, palikdamos sau už nugaros Šveicarijos ir Šiaurės Airijos ekipas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)