Tačiau jų pastangas vainikavo pirmojo kėlinio pabaiga. Iš pradžių po Yaya Toure perdavimo pasižymėjo Londono „Chelsea“ klubo puolėjas Didier Drogba, o netrukus po kampinio įvartį pelnė pats Y. Toure, tiksliai užbaigęs derinį su broliu Kolo Toure.

DKK nemažino apsukų ir po pertraukos. 53 min. trečiąjį įvartį pelnė Abdulkaderas Keita, o neprabėgus nė dešimčiai minučių galva įmušė Aruna Dindane - 4:0.

Beninui garbės įvartį pavyko pelnyti tik besibaigiant rungtynėms – pasižymėjo Razakas Omotoyossi.

Pergalė Dramblio Kaulo Kranto futbolininkams garantavo kelialapį į turnyro ketvirtfinalį, tačiau traumą patyrė K. Toure iš Londono "Arsenal" klubo.

Statistika:

Dramblio Kaulo Krantas 4 – 1 Beninas

40‘ [1 – 0] Didier Drogba

44‘ [2 – 0] Gneri Toure Yaya

53‘ [3 – 0] Abdulkader Keita

63‘ [4 – 0] Aruna Dindane

90‘ [4 – 1] Razak Omotoyossi

Kitame B grupės mače vokiečio Berti Vogsto treniruojama Nigerijos rinktinė, kuri buvo laikoma viena pretendenčių laimėti šį turnyrą, susikomplikavo savo padėtį, nes dvikovą su pajėgia Malio ekipa baigė lygiosiomis 0-0.

75-ąją minutę Nigerijos rinktinei pavyko pasiųsti kamuolį į tinklą, bet Aiyegbeni Yakubu teisėjai užfiksavo nuošalę.

Tai buvo jau antrasis Nigerijos kluptelėjimas Afrikos čempionate. Paskutinėse grupės varžybose sausio 29-ąją dieną jiems žūt būt reikia nugalėti autsaiderę Benino ekipą, ir tikėtis, kad Dramblio Kaulo Krantas įveiks Malį.

Statistika:

Nigerija 0 – 0 Malis

B grupės turnyro lentelė:

1.DKK22005-16
2.Malis21101-04
3.Nigerija20110-11
4.Beninas20021-50

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją