Į Farerus vyks tik vienas naujokas

“Kaunas” pirmajame Čempionų lygos atrankos etape susitiks su silpnu varžovu - pusiau profesionalia Toršauno “HB Torshavn” (Farerų salos) komanda. Ją įveikus, į Lietuvą atvyktų dabartinis Čempionų lygos nugalėtojas “Liverpool”.

2003 metais kauniečiai jau rungtyniavo su “HB Torshavn”. Lietuvos atstovai varžovus įveikė bendru rezultatu 5:1 (1:0 svečiuose ir 4:1 savo aikštėje). “HB Torshavn” - garsiausias Farerų salų klubas, jam daugiau nei 100 metų. Komanda čempione tapo 18 kartų, 26 kartus iškovojo šalies taurę.

Pirmąsias rungtynes “Kaunas” žais išvykoje liepos 13 dieną. Į Farerų salas išvyks 18 futbolininkų.

“Iš daugelio naujokų, neseniai dalyvavusių peržiūroje, atrinkome tik vieną - trisdešimtmetį puolėją Arkadiušą Klimeką. Jis žais su “HB Torshavn”. Kitų į peržiūrą atvažiavusių legionierių ekipoje tikriausiai nebus”, - “Kauno dienai” sakė “Kauno” vyriausiasis treneris Aleksandras Piskariovas.

Jis teigė, kad vaizdajuosčių, kuriose užfiksuotas varžovų žaidimas, nematė.

“Mus tenkins tik pergalė. Tačiau reikia įmušti įvartį, o “Kauno” puolėjams tai sunkiai sekasi. Gal pavyks pasižymėti lenkui A.Klimekui”, - svarstė treneris.

Jis tvirtino, kad “Kaunas” privalo įveikti Farerų salų čempionus ir iškopti į antrąjį etapą.

A.Piskariovas sakė, kad su “Kaunu” nesitreniruoja iš Vilniaus “Žalgirio” išėję Marius Bezykornovas ir Vadimas Petrenka. Neliko ekipoje ir Andriaus Gedgaudo bei Audriaus Kšanavičiaus.

Prieš “Ekraną” - airių lyderis

Panevėžio “Ekranui” pirmajame UEFA taurės turnyro etape teko kur kas stipresnis varžovas nei Klaipėdos “Atlantui”. Lietuvos futbolo A lygos pirmenybių lyderiai susigrums su šiemet Airijos čempionate pirmaujančiais Korko “Cork City” futbolininkais.

Pernai būsimieji “Ekrano” varžovai Airijos pirmenybėse liko antri, juos aplenkė “Shelbourne”. 1984-aisiais įkurta “Cork City” komanda šalies čempione yra tapusi tik vieną kartą - 1993 metais. Prieš septynerius metus ekipa laimėjo šalies taurę.

Paklaustas, kiek etapų tikisi įveikti UEFA turnyre, “Ekrano” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys atsakė: “Taip toli į priekį nežiūrime, dabar galvojame apie artimiausias varžybas su “Cork City” futbolininkais. Kai su jais sužaisime dvejas rungtynes, tada žiūrėsime, kas bus toliau”.

Treneris teigė, kad peržiūrėjo daug vaizdajuosčių ir susidarė įspūdį apie būsimuosius varžovus.

“Labai geri abu pagrindiniai Airijos komandos puolėjai. Vieną jų “Cork City” pardavė Anglijos klubui už du milijonus svarų sterlingų, tačiau kitas puolėjas liko. Man patiko ir jų krašto saugai. Komanda demonstruoja anglišką futbolą, žaidėjai dažnai įmuša gražius įvarčius galva”, - sakė V.Liubšys.

“Ekranas” pirmąsias rungtynes žais savo aikštėje.

“Panevėžyje labai svarbu nepraleisti įvarčio. Mane tenkintų pergalė 2:0 ar 1:0. Žinau, kad tokį rezultatą pasiekti bus labai sunku. Komandai dėl traumų negalės padėti saugai Aurimas Kučys ir Donatas Petrauskas. Ypač trūks A.Kučio”, - tvirtino V.Liubšys.

Ar “Ekranas” nežada įregistruoti naujų žaidėjų?

“Kol kas neketiname. Bet ko mums nereikia. Priimtume du tikrai gero lygio futbolininkus. Kol kas visi žaidėjai, atvykę į Panevėžį iš kitur, prie komandos nepritapdavo. Gal tik Ruslanui Michalčiukui pernai pavyko prisiderinti”, - aiškino “Ekrano” strategas.

Jis teigė, kad su “Kauną” palikusiu Andriumi Gedgaudu apie galimybę atstovauti “Ekranui” nekalbėjo. “Andrius tikriausiai nori išvykti į užsienio klubą, kuriame galėtų kur kas geriau uždirbti”, - mano V.Liubšys.

“Atlantui” burtai palankūs

“Atlantui” burtai buvo kur kas palankesni nei “Ekranui”. Uostamiesčio futbolininkai pirmajame UEFA taurės turnyro etape kovos su Railio “FC Rhyl” (Velsas) komanda, kuri šiemet šalies pirmenybėse liko antra. Pirmąjį mačą klaipėdiečiai žais liepos 14 dieną išvykoje, mažame “Belle Vue” stadione.

Sėkmingiausias “FC Rhyl” ekipai buvo 2003 - 2004 metų sezonas. Tada komanda Velse susišlavė visus titulus: tapo šalies čempione ir taurės laimėtoja, iškovojo aukščiausiosios lygos Iššūkio taurę, Šiaurės Velso Iššūkio taurę.

Būsimieji “Atlanto” varžovai praėjusiais metais dalyvavo Čempionų lygos kvalifikaciniame etape. Velso futbolininkai žaidė su Rygos “Skonto” ekipa ir abu kartus pralaimėjo: Rygoje 0:4, savo aikštėje 1:3.

“Atlantas” UEFA taurės turnyre yra žaidęs šešerias rungtynes ir nė karto nepatyręs pergalės džiaugsmo (įvarčiai 2:26). Gal pagaliau bloga tradicija bus nutraukta.