„Stade de France“ stadione vykusioje dvikovoje pasaulio čempionai 17-ą minutę bejėgiškai skėsčiojo rankomis, kai Dejanas Lovrenas išmaudęs jį dengusį varžovą, įvarčiu išvedė kroatus į priekį.

Baigiantis pirmajam kėliniui prancūzai ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai.

43-ą min. pasižymėjo Antoine'as Griezmannas, o 45+1 min. įvartį į savus vartus pelnė kroatų vartininkas Dominikas Livakovičius.

Apgaulingus judesius ir įspūdingą kamuolio valdymą pademonstravęs Josipas Brekalo 55-ą min. išlygino rezultatą 2:2.

Tačiau po 10-ies min. vėl pranašumą planetos čempionams sugrąžino Dayotas Upamecano, galva pelnęs įvartį.

Atkaklioje ir rezultatyvioje dvikovoje Prancūzijos rinktinės pergalę įtvirtino Olivier Giroud, atlikęs 11 m baudos smūgį, skirtą už D. Lovreno žaidimą ranka savo baudos aikštelėje.

Prancūzų puolėjui tai buvo 40-asis įvartis vilkint nacionalinius marškinėlius.

A divizione antradienį Portugalijos rinktinė išvykoje 2:0 nugalėjo švedų futbolininkus. Jau per pridėtą pirmojo kėlinio laiką fantastišką įvartį pelnė Cristiano Ronaldo.

Įspūdingą laisvąjį smūgį atlikęs portugalų rinktinės kapitonas pasiuntė kamuolį tiesiai į dešinįjį viršutinį vartų kampą.

Tai buvo jubiliejinis 100-asis CR7 įvartis vilkint nacionalinius marškinėlius. Portugalas tapo pirmuoju europiečiu, kurs žaisdamas nacionalinėje ekipoje pelnė 100 įvarčių.


C. Ronaldo 72-ą min. pelnė antrąjį savo įvartį ir padvigubino skirtumą.

„Juventus“ puolėjui iki pasaulio rekordo – 109 įvarčių, kuriuos Ali Daei pelnė žaisdamas Irano rinktinėje – trūksta 8 įvarčių.

Švedai visą antrą rungtynių dalį žaidė be antrą geltonąją kortelę gavusio ir aikštę palikti turėjusio Gustavo Svenssono.

A diviziono 3-ioje grupėje pirmauja Portugalija ir Prancūzija, po dviejų rungtynių surinkusios po 6 taškus. Švedija ir Kroatija atitinkamai yra 3-ioje ir 4-oje vietose.

Antradienio UEFA Tautų lygos rungtynių rezultatai:

A divizionas

Belgija 5 – 1 Islandija

Danija 0 – 0 Anglija

Prancūzija 4 – 2 Kroatija

Švedija 0 – 2 Portugalija

C divizionas

Armėnija 2 – 0 Estija

Gruzija 1 – 1 Šiaurės Makedonija

Kipras 0 – 1 Azerbaidžanas

Liuksemburgas 0 – 1 Juodkalnija

D divizionas

San Marinas 0 – 2 Lichtenšteinas

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)